“Deli mi ne?” Van’da buzlu göle daldı, hipotermi tehlikesi geçirdi

Yayın tarihi: 14 Ocak 2022 Cuma 5:33 pm - Güncelleme: 14 Ocak 2022 Cuma 5:33 pm

“Deli mi ne?” ismiyle tanınan Youtuber Fester Abdü, iklim değişikliğine dikkat çekmek için buz tutan Van’daki Edek Baraj Gölü’ne dalış yaptı. Dalış yapan Fester Abdü gölün sıcaklık değerinin epey düşük olması nedeniyle hızlıca çıkmak zorunda kaldı. Youtuberin dalış sırasında hipotermi tehlikesi geçirdiği bildirildi.

Antalya’da yaşayan ve kamuoyunda ‘Deli mi ne?’ olarak bilinen 28 yaşındaki fenomen Fester Abdü, dünyadaki iklim değişikliğine dikkat çekmek için tehlikeli bir dalışa imza attı. Ünlü Youtuber, buz tutan Van’daki Erdek Baraj Gölü’ne dalış yaptı. Yanındakilerin “Seni buzun altında göremeyiz, yapma” uyarılarına aldırış etmeyen Youtuber, dalışı sırasında hipotermi tehlikesi geçirdi.

Fester Abdü, dalış sonrası Youtube hesabından videosunu da paylaşarak, “Arkadaşlar bugün donmuş buz tutmuş Van Erdek baraj gölüne serbest dalış yaptım. Dalış videoları serimizin yeni videosu olan bu video küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek adına güzel ve extreme bir olay oldu. İyi seyirler” ifadelerini kullandı.

Ünlü fenomenin o anları ise su altı kamerası ve drone ile havadan görüntülendi.

Anıtkabir komutanı görevden alındı, Bülent Ersoy sessizliğini bozdu