Emre Olur: Peker, haftaya ülke değiştirip yeni videosunu yayınlayacak

Yayın tarihi: 19 Haziran 2021 Cumartesi 2:08 pm - Güncelleme: 19 Haziran 2021 Cumartesi 4:18 pm

Gazeteci Alişer Delek, Sedat Peker’in basın danışmanı olduğu belirtilen Emre Olur’la telefonda görüştüğünü ve Olur’un “Peker, haftaya ülke değiştirip yeni videosunu yayınlayacak” dediğini aktardı.

Suç örgütü lideri Sedat Peker, bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri yetkililerinin uyarısıyla “yüksek güvenlik riski taşıdığı” gerekçesiyle video paylaşımı yapmadığını açıklamıştı. Gazeteci Alişer Delek, Sedat Peker’in basın danışmanı olduğu belirtilen Emre Olur’la telefonda görüştüğünü ve Olur’un konuyla ilgili açıklama yaptığını paylaştı.

Olur’a “Sedat Peker niye video yayınlamıyor?” diye sorduğu belirten Delek, “BAE polisleri video yayınlamaya devam ederse hayati tehlikesinin (suikast vb.) artacağı uyarısında bulundu. Haftaya ülke değiştirip yeni videosunu yayınlayacak” yanıtı aldığını aktardı. Twitter hesabından paylaşım yapan Delek, Olur’un “Video yayınlandığında konum, teknolojik yazılımlar/ürünlerle kolayca bulunabilir olduğu için güvenlik zaafı oluşturuyor” dediğini ifade etti.

Delek’in “Sedat Peker neden yurt dışına çıktı?” sorusuna Olur’un “Türkiye’den çıkma sebebi yaptırılmak istenen bir takım şeyler. Onları yapmamak için çıktı. Zamanı gelince onlar da herkes tarafından bilinir” yanıtını verdiğini belirtti.

“PEKER, BİR ARKADAŞTAN BORÇLA YURT DIŞINA ÇIKTI”

Delek, Olur’un “Peker nasıl ve ne zaman yurt dışına çıktı?” sorusuna ise şu yanıtı verdiğini yazdı: “Aralık 2019 ya da Ocak 2020. İstanbul Florya havalimanı, özel kiralık jet. Ödeme 20 bin Euro, bir arkadaştan borçla. Jet normalden fazla bekletiliyor havalimanında, yaklaşık bir saat, sonra ayrılıyor limandan.”

Delek, son paylaşımında ise, “Sezgin Baran Korkmaz’ın bazı gazetecilere dinlettiği Veyis Ateş’e ait ses kaydı Sedat Peker’in de elinde mi? Dinleniş mi?” diye sorduğunu ve hâlâ yanıt beklediğini yazdı.

TIKLAYIN – Sedat Peker neden video yayınlamadığını açıkladı