Dekorasyonda halıların ve salon halısının önemi

Yayın tarihi: 24 Ocak 2021 Pazar 8:26 pm - Güncelleme: 25 Ocak 2021 Pazartesi 8:29 pm

Odaların şekline göre halı seçimi yaparak yaşadığınız ortama kişilik, ruh ve canlılık katabilirsiniz. Evinizin, odanızın boyutuna uygun ebat ve renklerde halı seçimi ile mobilyalar sağladığınız dekorasyonu tamamlayabilirsiniz.

Ev Dekorasyonu ile Halının İlişkisi

Doğru halı seçimi yapmak evdeki bütün odalar için dekorasyonun bütünlüğünü sağlaması açısından önemlidir. Hayallerinizi süsleyen tarzda tasarlanmış, en usta iç mimarlar tarafından yapılmış evlerin bile son rötuşlara ihtiyacı vardır. Evinizin duvar rengi, aydınlatması gibi özelliklerinin yanında en dikkat çeken parçalar mobilyalardır. Kendi tarzınıza uygun mobilyalarla döşediğiniz bir evin tüm güzelliğini yansıtabilecek son dokunuşlar, perde ve uygun renkte ve motifte halı seçimi olacaktır.

Yeni ev döşerken veya evinizi yenilerken önemsenmesi gereken konuların en başında gelen uygun boyut ve renklerde halı seçimi ile dekorasyonunuzu tamamlayarak evinize yeni tarz bir görünüm sağlayabilirsiniz.

Evde Halının Önemi

En gösterişli evlerin ve en etkileyici mobilyaların bile sadece ev dekorasyonunu tamamlayan halı seçimi ile birlikte gerçek değerini bulacağı göz ardı etmemek gerekir. Ev dekorasyonunda kullanılan her bir parçanın birbirine eş değer renk, motif ve tarzda olması gerektiğinden halı seçiminde de mevcut olan dekorasyonunuzun havasına uygun halıları tercih etmeniz salonda, mutfakta ya da herhangi bir oda da kolayca uyum yakalamanızda yardımcı olur.

Modern tarzlarda mobilya ve perdelerin kullanıldığı evlerde halıların da odanın yerini tamamen kaplamayan ebatlarda ve geometrik desenlerde duvara veya eşyaya uygun renklerde olması dekorasyon uyumu bakımından önerilir. Klasik ve avangard tarzda döşenmiş evler için ise dekorasyonu tamamlaması açısından bilinen doğal çizgilerin ve çiçek motifi ağırlıklı desenlerin kullanıldığı halı modelleri seçimi daha uygun olacaktır.

Salon Halısı

Ev halkının genellikle bir araya toplandığı, uzun sohbetlerin edildiği evin salonunda ise şık ve salon içerisindeki eşyaların boyutuna ve dekorasyona ayak uyduracak tarzda halılar seçilmelidir. Dekorasyon açısından salon halısı diğer odalara nazaran çok daha büyük bir öneme sahiptir. Misafirlerin ilk gözüne çarpacak olan şeylerden biri salonda bulunan halıdır. Salon halıları modern tarzda ve renklerde döşediğiniz salonunuzda ya mobilyada bulunan baskın bir rengi kullanarak ya da duvar rengini kullanarak seçebilirsiniz. Klasik tarzda bir salonunuz varsa daha çok çiçek desenli krem tonlarında halılar gözü yormadan salonunuzu istediğiniz şekilde tamamlayacaktır.

Türkiye’nin en büyük online halı sitesi https://www.hali.net‘te tüm halıları inceleyebilirsiniz.