Defne Samyeli’nin Filistin yorumu sosyal medyada tartışma yarattı

Yayın tarihi: 31 Mayıs 2024 Cuma 12:13 pm - Güncelleme: 31 Mayıs 2024 Cuma 12:14 pm

Bir davete katılan Defne Samyeli’ne İsrail’in son olarak Refah’ta çadır kenti hedef alması soruldu. Samyeli ise söyledikleriyle gündem oldu.

İsrail ordusunun 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda, çoğunluğu çocuk olan on binlerce masum sivil hayatını kaybetti. İsrail ordusu Filistinlilerin sığındığı Refah’a da girerek katliamına devam ederken, hayatını kaybedenlerin sayısı da her geçen gün artıyor.

Gazze’de hayatını kaybedenlerin sayısı 36 bin 171’e yükseldi!

İsrail’in saldırılarına dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’den de pek çok ünlü ve sanatçı tepki gösteriyor. Konu hakkında açıklama yapan isimlerden biri de Defne Samyeli oldu. Samyeli’nin Filistin açıklaması sosyal medyada tartışma yarattı.

“ÇOCUKLAR ÖLMESİN’ DEMEK SON DERECE YÜZELSEL”

Defne Samyeli Magazin Burada muhabirinin “Refah’ta bir katliam yaşandı bu konuda ne düşünüyorsunuz?” sorusuna şöyle cevap verdi:

“Bu sorunun da bu soruya verilen bütün cevapların da tribünlere oynamak olduğunu düşünüyorum. Bu konu on yıllardır devam eden altında çok farklı dinamiklerin olduğu bir konu. Taraflar konusunda haklı haksız demek, siz mikrofonu uzattığınızda iki satır ‘çocuklar ölmesin, gözyaşları dinsin. Savaş olmasın barış olsun’ demenin son derece yüzeysel günü kurtarmaya yönelik olduğunu düşünüyorum.”

Defne Samyeli'nin Filistin yorumu sosyal medyada tartışma yarattı

Defne Samyeli’nin Filistin yorumu sosyal medyada tartışma yarattı

 

Kaynak: TELE1