Days Gone oyunu için sürpriz gelişme

Yayın tarihi: 26 Şubat 2021 Cuma 8:00 am - Güncelleme: 25 Şubat 2021 Perşembe 3:48 pm

Sony başkanı ve CEO’su Jim Ryan, PSVR2’nin ortaya çıktığı röportajda GQ’ya, 2019 PlayStation 4’e özel Sony Days Gone oyununu bu yılın sonlarında PC’ye getireceğini söyledi.  Days Gone, şirketin yakın gelecekte PC’ye aktarmayı planladığı birkaç birinci taraf oyunundan ilki olacak.

Geliştirici Bend Studio daha sonra Twitter’daki haberi doğrulayarak, gelecekte daha fazla ayrıntı paylaşacaklarını söyledi. Haber, geçen yıl Horizon Zero Dawn’ın sürpriz PC sürümünden sonra geldi. Buggy lansmanından muzdarip olsa da, oyun Sony için bir hit oldu. Pazar araştırma şirketi Nielsen, Horizon’un platformdaki ilk kullanılabilirlik ayında yaklaşık 716.000 kopya sattığını iddia etti. Bu yüzden Sony aynı başarıyı oyunu PC’ye getirerek yakalamak istiyor.

Days Gone

Sony CEO’su Ryan, bizim için oldukça basit bir karar,” dedi. “Bu harika oyunları daha geniş bir kitleye sunma ve oyun geliştirme ekonomisinin farkına varma fırsatı var.  Bu her zaman kolay bir seçenek değil. IP’nin kalibresi geliştikçe oyun yapma maliyeti her döngüde artıyor.”

Bir sonraki PC bağlantı noktası olarak Days Gone, ilginç bir oyun seçimi. Piyasaya sürüldüğünde, diğer açık dünya oyunları ve The Last of Us ile olan benzerliklerinden ötürü oyun basınının orta düzey incelemeleri ile karşılanmıştı. Ancak son aylarda insanlar oyuna daha olumlu bakmaya başladı. Sony ise bu olumlu değişimin farkında ve bundan yararlanmak istiyor.

Android 12 hangi telefonlara indirilebilir?