Dayısının rehin aldığı kadın: Yine bir can gitmeden yardım edin

Yayın tarihi: 23 Mart 2021 Salı 4:12 pm - Güncelleme: 23 Mart 2021 Salı 4:12 pm

Dayısı Emrah B. tarafından 4 saat boyunca rehin alınan S.H.B., rehin alındığı anlara ait görüntüleri sosyal medyada paylaşarak yardım çağrısında bulundu. Savcılığa suç duyurusunda bulunan kadın, “Ölüm ile tehdit edildik. Ağzımda torpil patlatma girişiminde bulundu. Yine bir can gitmeden yardım edin, sesimi duyurun.” diye konuştu.

Trabzon’da üniversite öğrencisi olan S.H.B. (20), anneannesini ziyaret için gittiği evde dayısı Emrah B. (30) tarafından 4 saat boyunca rehin alındığı, tehdit ve hakarete uğradığı iddiasıyla şikayetçi oldu. O anların görüntülerini sosyal medyada paylaşan genç kadın, dayısının akıl sağlığının yerinde olmadığını ve kendisi ile aile bireylerinin şiddet gördüğünü belirtti. S.H.N., “Dayım son dönemlerde ilaçlarını kullanmadığı için şiddete çok eğimli oldu. Kafasında uydurduğu senaryolarla sürekli üzerimize yürüyor. Bizi tehdit ediyor. Hakaret edip, şiddette bulunuyor. Öldürmekle tehdit ediyor. Kapımızı sürekli kilitlemek zorunda kalıyoruz, korkudan dışarıya çıkamıyoruz. Canımıza kıymadan lütfen bize yardım edin” dedi.

“RAPORUM VAR, SİZE İSTEDİĞİMİ YAPARIM”

Emrah B., şikayet üzerine gözaltına alındıktan sonra ‘eve yaklaşmama’ tedbiri ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. S.H.B. ise Emrah B.’nin daha önce de uzaklaştırma kararı ile serbest bırakıldığını belirterek, “Dayım, ‘Benim raporum var. Size istediğimi yaparım. Bana bir şey olmaz.’ diyerek üzerimize geliyor. Bir caninin tutuklanması için benim ya da ailemden birinin ölmesi gerekmiyor. Saatlerce psikolojik şiddet ve ölüm tehlikesi içindeydik. Bugün yaşıyorum, yarın ne olacak?” diye konuştu.