Davutpaşa Patlaması Davasında ikinci karar açıklandı

Yayın tarihi: 17 Ocak 2019 Perşembe 4:15 pm - Güncelleme: 17 Ocak 2019 Perşembe 4:15 pm

İstanbul Davutpaşa’da 21 kişinin öldüğü ve 115 kişinin de yaralandığı maytap atölyesi patlamasına ilişkin 11 yıldır süren davada karar çıktı. Mahkeme, 4 belediye görevlisine verilen hapis cezasıyla ilgili hükmün açıklanmasını geri bırakılması karar verdi.

İstanbul Davutpaşa’da 31 Ocak 2008 tarihinde 21 kişinin hayatını kaybetmiş ve 115 kişinin de yaralanmıştı. Yargıtay 5 sanık hakkındaki hükmü onarken 1 sanığın davasını düşürmüş diğer 4 sanık yönünden kararı ise bozarak geri göndermişti. Bozma kararının ardından Bakırköy 6.Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen davaya avukatlar ve şikayetçiler katılırken, tutuksuz sanıklar katılmadı.

SANIKLAR DURUŞMAYI CİDDİYE ALMIYOR!

Duruşmada mağdur ailelerin avukatlarından Özlem Özkan söz alarak 10 yıla aşkın süredir devam etmekte olan davanın kısaca özetini yaparak” Sanıklar duruşmayı o kadar ciddiye almıyor ki duruşmaya katılma gereği bile hissetmiyorlar. ‘’ diye konuştu. Bir diğer mağdur avukatı Nermin Kaplan ise uzun süredir devam eden davanın maddi ve manevi olarak yıpratıcı bir süreç yaşattığına dikkat çekerek,” Biz sanıkların taksirle ölüme sebebiyet verme suçundan vicdanları da tatmin edecek bir karar verilmesini talep ediyoruz” dedi.