Davutoğlu’nun partisinde flaş gelişme! Oylamaya gidiyorlar…

Yayın tarihi: 6 Aralık 2019 Cuma 9:46 am - Güncelleme: 6 Aralık 2019 Cuma 9:46 am

AKP’den istifa ederek parti kurma hazırlığına giren eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun parti ambleminin çınar ağacı olması eleştirilere neden olunca, isim ve amblem konusunun oylamaya sunulacağı belirtildi.

 

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya bugünkü yazısının ilgili bölümünde Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı partiyle ilgili kulis aktardı. “Kurucuların 25’i kadın, 25’i ise 30 yaş altındaki gençlerden oluşması koşulu da tüzüğe girmiş.” diyen Sarıkaya’nın yazısından o bölüm şöyle:

‘HOCA’NIN PARTİSİ’

Ahmet Davutoğlu’nun en geç iki hafta içinde kuracağı partinin çalışma modeli de yapılanması da mevcutlardan ayrışmış.

Partileşme sürecinin içinde bulunanlardan aldığım bilgilerden bazılarını dün aktarmıştım; yenilerini sıralamak gerekirse…

Partinin ismi konusunda üç farklı görüş öne sürülmüş.

Ağırlıklı olarak üzerinde durulan “Bizim Parti” olmuş, ancak onun da kesin olduğunu söylemek olası değil.

Çünkü daha dün yeni bir logo ve isim sunumu daha yapılmış.

Ambleminin çınar ağacından alınması konusunda ortak görüşe varılmış.

Çınar ağacı amblemini HDP kullandığı için çınar yaprağına dönülmüş, ancak partinin adı ve ambleminin aynı algıyı oluşturması gerektiği savından yola çıkarak henüz bir karara varılmamış.

Dolayısıyla gelecek hafta salı veya çarşamba gününe kadar birçok isim çıkabilir; bunlardan hangisinin olacağı konusunda bugüne kadar yaratılan isim ve amblemlerin 130 kurucunun oyuna sunularak karar alması gerekiyor.

Parti hazırlığı içindeki etkili isimlerden biri, “Kim ne derse yanılır; çünkü önerilerin içinde. Mesela ‘Bizim Parti’ önerisi ilk aşamada en az oy alan oldu. O nedenle amblem ve isim konusu net değil” dedi.

Bu tutumun alınmasının bir başka nedeni de amblem ve isim konusunda bazılarının İçişleri Bakanlığı’na başvuruda bulunup ön kesme ihtimalini engellemek.

Bunun için de isim ve amblem konusunda son an bekleniyor.