‘Davutoğlu’nun ittifak oyunu’ haberine Gelecek Partisi’nden açıklama

Yayın tarihi: 28 Ocak 2022 Cuma 2:07 pm - Güncelleme: 28 Ocak 2022 Cuma 2:26 pm

Gelecek Partisi, Ahmet Davutoğlu’nun Ali Babacan ile görüşmesine ilişkin yapılan ‘Davutoğlu İYİ Parti ile üçüncü ortaklık peşinde’ haberini yalanladı.

Cumhuriyet gazetesinde Selda Güneysu imzasıyla yayımlanan ve “Ahmet Davutoğlu’nun, Ali Babacan ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamanın perde arkasında üçüncü ittifak arayışı olduğu ortaya çıktı. Davutoğlu’nun, İYİ Parti’yi de yanına alarak Millet’ten bağımsız üçüncü bir ittifak kurmak istediği belirtildi” ifadelerini kullanıldığı haber için Gelecek Partisi açıklama yaptı.

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan tarafından Twitter üzerinde yapılan açıklamada ‘Davutoğlu’nun yürüttüğü siyasi görüşmelerle ilgili olarak yayılan bazı kulis haberleri gerçeklikten uzak’ olduğu belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

“Son günlerde Sn. Genel Başkanımızın yürüttüğü siyasi görüşmelerle ilgili olarak yayılan bazı kulis haberleri gerçeklikten uzaktır. Samimiyetle ülkemizin içinde bulunduğu durumdan çıkış yönünde ortak bir tavır için çaba sarf edilmektedir. Sn. Genel Başkanlar arasında açık yüreklilikle ve karşılıklı saygıyla yürütülen bu görüşmelerin seyrine dönük olumsuz etki yapabilecek haberlere itibar edilmemesi büyük önem arz etmektedir. Kamuoyunun bilgilerine saygılarımla arz ederim.”

Üç liderden Ankara’da sürpriz buluşma

Davutoğlu: Bahçeli’nin 2002’de yaptığı gibi bir sürprize hazırlıklı olmalıyız