Davutoğlu’ndan sert çıkış… “Cumhur İttifakı PKK ile ilişkilerini netleştirsin”

Yayın tarihi: 17 Aralık 2020 Perşembe 5:28 pm - Güncelleme: 17 Aralık 2020 Perşembe 5:29 pm

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile bir araya geldi. Davutoğlu, hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hem de MHP lideri Bahçeli’ye yüklendi. Öte yandan MHP’li İsmet Büyükataman sosyal medyadan cevap verdi.

 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile bir araya geldi. Davutoğlu, Karamollaoğlu’na partisinin hazırladığı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem önerisini sundu.

İki genel başkan karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak, iki parti arasındaki iş birliğinin ana hatlarını konuştu. Davutoğlu ve Karamollaoğlu, görüşme sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Davutoğlu, MHP lideri Bahçeli’nin “HDP kapatılsın” çağrısını, “Daha 2019’da sadece bir seçim kazanmak için, devletin kırmızı bültenle aradığı terör liderlerinden birini TRT’de ağırlayan kimlerse, ona cevaz veren kimlerse Sayın Cumhurbaşkanı da, Sayın Bahçeli’de o sürecin içindedir, onlar önce PKK ile ilişkilerini netleştirsinler” dedi.

Davutoğlu, bir gazetecinin HDP’nin kapatılması tartışmaları hakkında sorduğu soruyu şöyle yanıtladı:

“PKK HESABI SORMAYA HADLERİ YOK”

Demokrasilerde parti kapatma bir yöntem olarak benimsendiğinde sadece o partiyi yönetenler değil, oy verenler de cezalandırılmış olurlar. Bu konuda ikircikli davrananlar geçmişte terör örgütünün ele başısını yurtdışında kamplarda ziyaret edip, çiçek verenlere bakın. Onlar PKK ile ilişkilerini tanımlasınlar. Daha 2019’da sadece bir seçim kazanmak için, devletin kırmızı bültenle aradığı terör liderlerinden birini TRT’de ağırlayan kimlerse, ona cevaz veren kimlerse Sayın Cumhurbaşkanı da, Sayın Bahçeli’de o sürecin içindedir, onlar önce PKK ile ilişkilerini netleştirsinler. Doğu Perinçek PKK’nın en fazla terör eyleminde bulunduğu ve vatandaşlarımızı katlettiği dönemde yurtdışında Öcalan’a çiçek vermiş biridir. Şimdi bunların bizim karşımıza geçip de PKK hesabı sormaya hadleri, hakları yok.

“ZİHNİYETİN YANSIMASI”

Karamollaoğlu ise, şöyle konuştu:

Bahçeli bunu sadece bir politik malzeme olarak kullanıyor. Eğer bir suç varsa bu suçu ortaya çıkaracak olan doğrudan doğruya başsavcılıktır, Anayasa Mahkemesi de karar verir.

Davutoğlu, Bahçeli’nin HDP’ye ‘Haşere’ benzetmesi yapması hakkında şöyle konuştu:

“Siyasi söylem zihniyetin yansımasıdır. bu ifadeleri sokakta herhangi 2 kişi birbirine karşı kullansa millet vicdanına sığar mı bu? HDP’ye karşı bir mücadele edecekseniz, mücadele alanı bellidir, siyasi alandır. Mücadelenizi yaparsınız. Biz bu mücadeleyi yapıyoruz.”

Aynı soruya Karamollaoğlu’nun yanıtı şöyle oldu:

“Siyasi üslup doğrudan doğruya insanları tarif eder. Sayın Bahçeli’nin kullandığı tabirler siyasette kabul görmeyen tabirler. Eskiden beri ötekileştiren, kendisi gibi düşünmeyeni mutlaka hain kabul eden bir anlayış var. Her gün bir sürü saçmalıklar gündeme getiriliyor, her saçmalığa cevap vermeye kalksanız, siz de onun bir parçası haline geliyorsunuz.”

MHP’DEN YANIT

Davutoğlu ve Karamollaoğlu’nun düzenledikleri ortak basın toplantısında sarf edilen sözlere MHP’den bir yanıt geldi.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “‘Saadet’i zillete yanaşmakta, ‘Gelecek’i Türkiye’nin düşmanlarına fırsat yaratmakta bulanların Sayın Genel Başkanımıza uzattıkları dil, yabancı kokmaktadır.O dilin temizlenip taşıdığı tortulardan kurtulması şarttır” diye belirtti.