Davutoğlu’ndan Kobani yorumu: İmralı’dan mektup gelseydi bu cezalar verilecek miydi?

Yayın tarihi: 22 Mayıs 2024 Çarşamba 12:33 pm - Güncelleme: 22 Mayıs 2024 Çarşamba 12:33 pm

Haber: Haber Merkezi

Kobani olaylarının yaşandığı 6-8 Ekim 2014 tarihinde Başbakan olan Ahmet Davutoğlu, davada mahkemenin verdiği karara ilişkin konuştu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Gelecek-Saadet TBMM Grubu toplantısında konuştu. Davutoğlu, 6-8 Ekim 2014’te Kobani olaylarında yaşananlarla ilgili mahkemenin verdiği ağır hapis cezalarına ilişkin açıklama yaptı.

Kobani olaylarının yaşandığı dönemde Başbakanlık koltuğunda oturan Davutoğlu, “Tabii ki orada hayatını kaybedenler ve kamu düzenini bozanlarla ilgili dava açılmalı. Ama 10 sene niye sürdü bu dava? Niye önce bununla suçlanmadı Selahattin Demirtaş da daha sonra 2018 davasında buraya iliştirildi? Neden biliyor musunuz? Yine bir pazarlık, yine bir müzakere…” diye konuştu.

‘PERDE ARKASINDA  HANGİ PAZARLIKLAR YAPILDI?’

Kararın açıklanmasının tesadüf olmadığını vurgulayan Davutoğlu, “31 Mart seçimleri bitiyor, bir ay sonra kararlar açıklanıyor. Peki 2019’da İmralı’dan mektup getirildiği gibi 2024’te de bir mektup getirilseydi ya da Osman Öcalan’ın televizyona çıktığı gibi birileri çıkıp ‘İstanbul’da oyunuzu Cumhur ittifakının adayına verin’ deseydi, acaba bu cezalar verilecek miydi? Ne döndü perde arkasında, hangi pazarlıklar yapıldı?” ifadelerini kullandı.

KOBANİ DAVASI

Kobani Davası’nda eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da olmak üzere birçok siyasetçi protestolardaki ölümler nedeniyle de suçlanıyordu. Demirtaş’a çeşitli suçlamalardan 42, Figen Yüksekdağ’a 30 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Ancak mahkeme heyeti Demirtaş dahil 36 sanığı, çeşitli kentlerdeki protestolardaki can kayıplarından sorumlu bulunmayarak beraat kararı verdi. Mahkeme başkanı tüm kararların oy birliği ile alındığını belirtti.

Erdoğan’dan Kobani cezalarına ilk yorum

Kaynak: HABER MERKEZİ