Davutoğlu’ndan HDP’ye telefon

Yayın tarihi: 26 Eylül 2020 Cumartesi 3:47 pm - Güncelleme: 26 Eylül 2020 Cumartesi 5:06 pm

6-8 Ekim Kobani eylemlerinin yaşandığı dönemde başbakan olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ı aradı, gözaltılarla ilgili “geçmiş olsun” dileklerini iletti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kobani eylemleri nedeniyle HDP’li siyasetçilere yapılan operasyonun ardından Eş Genel Başkan Mithat Sancar’ı aradı. HDP’den yapılan açıklamaya göre Sancar görüşmede, saldırının sadece HDP’ye yönelik olmadığını, bütün muhalefeti, AKP’den farklı düşünen herkesi hedef aldığını belirterek, “Biz geçmiş dönemle ilgili kapsamlı bu muhasebeye hazırız, kapsamlı bir yüzleşmenin taraftarıyız. Bunu istiyoruz ve hakikatin ortaya çıkması lazım” dedi.

Görüşmede Davutoğlu’nun ise, 2014-2015 tarihleri arasında yaşananların çok boyutlu olduğunu, bu kapsamda 6-8 Ekim’deki olayların da konuşulması gerektiğini belirterek, yaşananların ülkeye zarar verdiğini ve Türkiye’yi hukuk devletine götürecek adımlar atılması gerektiğini söyledi.

Sancar da, bu konuda HDP’nin daha önce birçok kez araştırma önergeleri verdiğini ve AKP’nin bunları reddettiğini hatırlatarak, “İktidar geçmişteki sorumluluklarını örtmek ve bugün içine düştüğü çıkmazları gizlemek için partimizi hedef alarak bu tür yöntemleri kullanıyor” ifadesini kullandı. Sancar, demokrasiden, adaletten ve barıştan yana olan bütün güçlerin saldırılar karşısında net tavır almasını istedi.

Flaş… Son HDP’li belediyeler de kayyuma gidiyor: 82 gözaltı kararı