Davutoğlu’ndan flaş ‘erken seçim’ açıklaması

Yayın tarihi: 27 Nisan 2021 Salı 11:43 pm - Güncelleme: 27 Nisan 2021 Salı 11:43 pm

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ekonomik gidişatın kötüye gittiği ve yolsuzlukların arttığı böyle bir dönemde erken seçim talebinin çok doğal olduğunu söylerken, “Bu sene erken seçim olma ihtimali var, 2022’de erken seçime gitme ihtimali ise çok yüksek” dedi.

TV5’te Hasan Basri Akdemir, Fatma Nur Önal, Mustafa Deniz ve Müyesser Anik ile Liderler Turu programının konuğu olan Davutoğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalefette olsa erken seçim isteyeceğini belirtirken, “Bir ülkede ekonominin bu kadar yoksullaşmaya yol açtığı ve yolsuzlukların bu seviyeye ulaştığı bir yerde erken seçimden daha doğal ne olabilir?” ifadesini kullandı.

Davutoğlu, bu yıl seçim ihtimalinin olduğunu, eğer bu yıl yapılmazsa 2022 yılında ise çok yüksek bir ihtimalle erken seçime gidileceğini belirtti.

Davutoğlu şunları söyledi:

“Tayyip bey bugün muhalefette olsaydı bangır bangır erken seçim isterdi. Bir ülkede ekonominin bu kadar yoksullaşmaya yol açtığı ve yolsuzlukların bu seviyeye ulaştığı bir yerde erken seçimden daha doğal ne olabilir? Bu sene erken seçim olma ihtimali var, 2022’de erken seçime gitme ihtimali ise çok yüksek.”