Davutoğlu’ndan Erdoğan’ı kızdıracak ‘pandemi’ videosu

Yayın tarihi: 25 Mart 2021 Perşembe 11:33 pm - Güncelleme: 25 Mart 2021 Perşembe 11:33 pm

Davutoğlu sosyal medya hesabından paylaştığı video ile AKP’nin kongrelerinde koronavirüs tedbirlerinin unutulmasını eleştirdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AKP’nin 7. Olağan Kongresi’ndeki koronavirüs salgının yok sayılarak mesafeye dikkat edilmemesini eleştirdi.

Sosyal medya hesabı üzerinden videolu bir paylaşım yapan Davutoğlu, iktidarın ceza değil, haraç kestiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

Ceza değil, haraç kesiyorlar! Kendilerine yasak yok, garibana ceza yağdırıyorlar. Vatandaşlarıma sesleniyorum; kongre görüntülerini delil gösterip, dava açın! Milletimizden kesilen bütün cezalar, geri ödenmelidir.

“KURALLAR AK PARTİ VE MHP KONGRELERİNDE GEÇERLİ DEĞİL”

Genel Merkez’de il başkanları toplantısında konuşan Davutoğlu, şunları söylemişti:

Şimdi baktığınızda Sayın Cumhurbaşkanı ve Sağlık Bakanı her yerde sosyal mesafe, hijyen ve maskeyi zikrediyor.

Ama sosyal mesafe kuralları AK Parti kongreleri, MHP kongreleri olduğunda nedense geçerli değil. Dün binlerce insan kongre salonunda buluştu.

“KESİLEN BÜTÜN CEZALAR GERİ ÖDENSİN”

Eğer gerçekten bu kadar kalabalıklar sosyal mesafe kurallarını ihlal etmiyorsa o zaman Cumhurbaşkanı’na ve iktidara düşen görev şudur: Madem bunlar bir tehlike teşkil etmiyor, milletimizden sosyal mesafeye uymamak dolayısıyla kesilen bütün cezalar geri ödenmelidir.

Buradan daha önce ceza ödemiş bütün vatandaşlarımıza da sesleniyorum. Gitsinler ve AK Parti kongresi resimleriyle birlikte müracaat etsinler. Bu kongreler yasağı ihlal etmiyorsa biz de ihlal etmiyorduk deyip dava açsınlar.