Davutoğlu’ndan Erdoğan’a yanıt: Seni bu kibrin bitirecek

Yayın tarihi: 5 Mayıs 2023 Cuma 11:09 am - Güncelleme: 5 Mayıs 2023 Cuma 11:09 am

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Millet İttifakı’nı hedef alan paylaşımına, “Erdoğan, seni bu kibrin bitirecek!” diyerek yanıt verdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Millet İttifakı’nı ve ittifak üzerinden LGBTİ bireyleri heden alarak kendisine oy istedi. Erdoğan paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Karşımızda kurulan masanın etrafına toplananlar öyle rastgele seçilmiş değiller. Bunların her biri Türkiye’nin önünü kesme projesinde kendilerine farklı misyonlar verilerek belirlenmiş kişiler. Gelin bu zatlara ve misyonlarına yakından bakalım… Bir tanesi, Kuzey Irak’ta ve Suriye’de desteklenip semirtilen bölücü örgütün ülkemiz üzerindeki emellerini gölgelemek için orada yer alıyor. Güya milliyetçi ama Kandil’den yapılan açıklamalara, PKK’lıların cüretkâr bir şekilde yürüttükleri kampanyalara ses çıkarmıyor.

Bir diğeri Batı ülkelerinin geleceğini tehdit eden en büyük akım olan LGBT dayatmasını gölgelemek üzere masada yer alıyor. Sorsanız millî görüşçüyüz derler ama milletimizin millî değerlerini dinamitleyen projelere seslerini çıkartmazlar. Bizden gidenleri hiç saymıyorum bile… Onların masada da irapta da mahalli yok.

Bir de masaya sonradan eklenenler var. Masanın altındaki HDP’yi ne yapıp edip üstüne çıkardılar. Onu dengelemek için de ilave iki belediye başkanı getirip masaya monte ettiler. CHP’yi tüm bu tiyatronun başına geçirenler aslında en büyük ızdırabı bu partiye gönül vermiş olanlara çektiriyor. Aynı durum koalisyon masasındaki diğer partilerin tabanları için de geçerli. Bunca eziyete hiç gerek yok. Gelin tercihimizi Türkiye Yüzyılı’ndan yana kullanalım.”

ERDOĞAN’A YANIT DAVUTOĞLU’NDAN GELDİ

Erdoğan’a paylaşımında “Bizden gidenleri hiç saymıyorum bile” diyerek hedef aldığı Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’ndan yanıt geldi. Davutoğlu sosyal medya hesabından Erdoğan’ın paylaşımını alıntılayarak, “Erdoğan, seni bu kibrin bitirecek!” Yazdı.