Davutoğlu’ndan Erdoğan’a ‘Herzog’ tepkisi: Vicdanınız sızlamadı mı?

Yayın tarihi: 3 Aralık 2023 Pazar 4:35 pm - Güncelleme: 3 Aralık 2023 Pazar 4:35 pm

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, COP28 zirvesi sonrası çekilen aile fotoğrafında AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile aynı karede yer alan liderlere tepki gösterdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dubai’de Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28’inci Taraflar Konferansı’na (COP28) katıldı. İran heyetinin İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un katılmasını gerekçe göstererek katılmadığı toplantıda Erdoğan, Herzog ile kameralara poz verdi.

Çekilen aile fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise Erdoğan ve karede yer alan liderlere tepki gösterdi. Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Ey İslam Dünyası liderleri! Gazze’de soykırım devam ederken, Dubai’de İsrail Cumhurbaşkanı ile aynı fotoğraf karesine girmek Müslüman ülke liderlerine yakışır mı? Gazze’de mazlum kardeşlerimiz katledilirken, İsrail Cumhurbaşkanıyla aynı fotoğrafta olmaktan vicdanınız sızlamadı mı? Bu resim karesi sebebiyle Allah önünde vereceğiniz hesaptan hiç mi korkmuyor, yürekleri Gazze için çarpan kendi halklarınızdan hiç mi utanmıyorsunuz?”

Kaynak: TELE1