Davutoğlu’ndan Erdoğan’a 6’lı masa yanıtı

Yayın tarihi: 20 Şubat 2022 Pazar 4:56 pm - Güncelleme: 20 Şubat 2022 Pazar 4:56 pm

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 6 siyasi liderin buluşmasını hedef alan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi. Davutoğlu, “Kimsenin sizi korkutmasına izin vermeyin” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Gelecek Buluşmaları Yıllık Değerlendirme Kampı Kapanışı programında konuştu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, 6 liderin buluşmasına yönelik eleştirilerine karşı Davutoğlu, “Bizim 6 liderin bir araya gelerek verdiği uyum, diyalog, güven tablosu karşısında karşımızda da bir altılı masa var. O altılı masa köşeli bir masa. Herkesin birbirini iterek köşe kapmaya çalıştığı bir masa.” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Türkiye’de büyük bir yangın var. Halkımız açlık sınırında yaşamanın çilesini çekiyor. Aydınlarımız, düşünürlerimiz, yazarlarımız, akademisyenlerimiz baskılardan şikâyet ediyor. Bütün toplum yoksulluk yanında bu yoksulluğun ana sebebi olan yolsuzluklardan, nepotizmden, mülakat sisteminden şikâyet ediyor.

“KİMSENİN SİZİ KORKUTMASINA İZİN VERMEYİN”

Son dönemde 6 siyasi partinin bir araya gelerek genel başkanları olarak güçlü bir açıklamayla, parlamenter sistem önerimizi onayladık. Daha sonraki aşamalarla ilgili de önemli bir resmi milletimize takdim etmemiz sonrasında gelen tepkileri de bu çerçevede değerlendirmek lazım. O masa ortaya çıkan tabloyla milletimize şu mesajı vermiştir: Kimsenin sizi korkutmasına izin vermeyin, biz buradayken, din ve vicdan özgürlüğü asla tehdit edilemez.

“KİMSE YOLSUZLUKLARI 28 ŞUBAT ÜZERİNDEN ÖRTEMEZ”

Asla kimse bir daha 28 Şubat rüyası göremez. Kimse 28 Şubat üzerinden de yolsuzlukları örtemez. O masada cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin tek adama dayalı yaklaşımı yerine ortak aklı devreye sokan ve demokrasi tarihinin en geniş kapsamlı uzlaşı masası ortaya çıktı.

“6’LI MASAYI HAFİFE ALMAYA ÇALIŞTILAR”

Sayın Bahçeli de sayın Erdoğan da bundan rahatsız oldu. 6’lı masayı hafife almaya çalıştılar. Bu diyalog ve uzlaşma zeminini bozmaya gayret ettiler. Bu masa milletimize güven, gelecekle ilgili umut vermiştir. Bizim 6 liderin bir araya gelerek verdiği uyum, diyalog, güven tablosu karşısında karşımızda da bir altılı masa var. O altılı masa köşeli bir masa. Herkesin birbirini iterek köşe kapmaya çalıştığı bir masa. AK Parti’nin tabanı bizim tabanımızdır.”

Davutoğlu kızdı: Bunları talep edecek kadar akılsız mıyım?