Davutoğlu: Yüzükle çıkılan yolculuk hesabı imkansız servetlere dönüştü

Yayın tarihi: 13 Ocak 2022 Perşembe 7:51 pm - Güncelleme: 13 Ocak 2022 Perşembe 7:51 pm

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Haberler.com’da katıldığı programda siyasete giriş sürecini anlattı. Davutoğlu, siyaset öyküsünü anlatırken önemli bilgilere de yer verdi.

Ahmet Davutoğlu, katıldığı Youtube kanalında siyasette başbakan olduğu dönemden bahsederken o dönem aynı partide olduğu Erdoğan ile ilgili de eleştiriler yaptı. Davutoğlu Erdoğan’ın İstanbul’a adaylığı sırasında gösterdiği yüzüğe atıfta bulunarak şunları söyledi:

“Başbakan olduğunda bütün devleti görürsünüz, bütün bilgiler size akar. O zaman gördüm ki bir yüzükle başlayan yolculuk artık hesabı mümkün olmayan servetlere dönüşmüş. Her şeyi feda etme hayali 28 Şubat’ın kahramanlar, hiçbir şeyi feda edemeyen makamların mevkilerin peşinde koşar olmuş. Ben kimseyle makam lobisi yapmadım.” dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

1994 yılında dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Refah Partisinden İstanbul Belediye Başkanlığı’na aday olduğu günlerde bir resim sergisi sırasında yüzüğünü göstererek ” İşte bütün servetim bu yüzük, İstanbul’a hizmet etmeye hazırım” demişti.

Hazine ve Maliye Bakanlığından İSKİ açıklaması