Davutoğlu: Utanç verici manzara!

Yayın tarihi: 11 Eylül 2020 Cuma 4:10 pm - Güncelleme: 11 Eylül 2020 Cuma 4:15 pm

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sosyal mesafeyi hiçe sayan Giresun mitingiyle ilgili, “Kendisi her türlü imkanla korunan ancak binlerce insanı meydanda topladıktan sonra bir de çay dağıtarak insan onuru açısından utanç verici manzaralara yol açan Cumhurbaşkanı’nın sözleri ve tavsiyeleri artık ne kadar inandırıcı olabilir?” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Malatya İl Kongresi’nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, sosyal mesafeyi hiçe sayan Giresun mitingini sert sözlerle eleştiren Davutoğlu “Kendisi her türlü imkanla korunan ancak Giresun’da çevre illerden de gelen binlerce insanı meydanda topladıktan sonra bir de onlara çay dağıtarak insan onuru açısından utanç verici manzaralara yol açan Cumhurbaşkanı’nın sözleri ve tavsiyeleri artık ne kadar inandırıcı olabilir?” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Aslında bu kongremizde sizlerle birlikte olmak ve Van’dan Tekirdağ’a, Ardahan’dan İstanbul’a, Batman’dan Bartın’a, Diyarbakır’dan Konya’ya kadar uzanan illerimizdeki kongrelerimizde yaşadığımız coşkuyu yaşamak istiyordum. Ancak, korona salgınında yaşamakta olduğumuz yeni dalga bazı tedbirleri almamızı zorunlu kıldı.

Kongrelere katıldığımız illerimizde sadece havaalanında ve kongre salonunda değil sokaklarda da gördüğümüz yoğun ilginin hem teşkilat mensuplarımıza hem de vatandaşlarımıza risk oluşturmaması için bazı tedbirleri alma ihtiyacı hissettik.”

‘İKTİDAR YETKİLİLERİ GİBİ SORUMSUZ DAVRANAMAZDIK’

“iz sağlık bakanının birinci dalganın ikinci pikini yaşıyoruz’ dediği günlerde Giresun’da çevre illerden gelen vatandaşlarımızla birlikte miting yapan iktidar yetkilileri gibi sorumsuz davranamazdık.

Geçtiğimiz günlerde Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Nedim bey il kongrelerimizin salgın için gerekli tedbirler alınarak asgari katılımla yapılması yönündeki kararımızı vatan sathındaki il yöneticilerimize tebliğ etti.”