Davutoğlu: Savaşın başından beri İsrail’e Türkiye’den 350 gemi gitti

Yayın tarihi: 6 Aralık 2023 Çarşamba 11:27 am - Güncelleme: 6 Aralık 2023 Çarşamba 12:18 pm

 Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, savaşın başından beri Türkiye’den İsrail’e 350’den fazla geminin gittiğini belirtti.

İsrail ordusuna Türkiye’den gönderildiği iddia edilen  termal kıyafetler Saadet – Gelecek Partisi ortak grup toplantısında konuşuldu. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Hamas – İsrail savaşının başladığı 7 Ekim tarihinden itibaren Türkiye’den 350’den fazla geminin İsrail’e gittiğini belirtti. İletişim Başkanlığı’nın  İsrail ordusuna Türkiye’den gönderildiği iddia edilen termal kıyafetlerle ilgili görüntülerin eski olduğu yönündeki açıklamasına da değinen Davutoğlu, ” ‘Türkiye’den İsrail’e hiçbir gemi gitmiyor’ diyemiyorlar. Bir kelime oyunu üzerinden savunmaya geçmeye çalışıyorlar” dedi.

Ahmet Davutoğlu kürsüdeyken, “Hamas’a selam direnişe devam” sloganı attılar

“İSRAİL’E GİDEN GEMİŞER AK PARTİ İLE İLİŞKİLİ İŞ ADAMLARININ”

Davutoğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Bir resim daha, bu sefer bir video. Bu videoyu da dikkatlice izleyin. Bu video aynı zamanda bir utanç tablosunu yansıtmakla kalmıyor, bir milletin nasıl susturulduğunu da gösteriyor. Bu Türkiye’den İsrail’e giden, birçoğu da İsrail ordusu tarafından kullanılan malzemelerin İsrail tarafından teşhir edilmesinin videosu. Yüz kızartıcı bir video. Bu çekilebilenler. Şu ana kadar İsrail’e 7 Ekim’den bu yana giden Türk gemisinin sayısı 350’yi geçti. Bu gemilerin kimlikleri tek tek çıkarıldığında birçoğunun AK Parti’yle iktidarla doğrudan ilişkili iş adamları olduğu ortaya çıkıyor.”

“İSRAİL’E HİÇ GEMİ GİTMİYOR DİYEMİYORLAR”

“Bu video üzerine İletişim Başkanlığı, alelacele dezenformasyon birimi üzerinden, bu videoda made in Turkey yazıyormuş orada, o yüzden daha önce çekilmiş bir videoymuş. Bir kelime üzerine söyleniyor bu. Şunu çıkıp diyemiyorlar; “Türkiye’den İsrail’e hiçbir gemi gitmiyor” diyemiyorlar. Bir kelime oyunu üzerinden savunmaya geçmeye çalışıyorlar.”

“İKİ YÜZLÜ POLİTİKA”

“Ama bütün dünya, İsrail televizyonları her gün Türkiye’den İsrail’e giden bu ekipmanları, gıdaları, demir-çeliği gösteriyor. Şu anda İsrail’in demir-çelik ihtiyacının 3’te 1’i Türkiye’den gidiyor. Jet yakıtları Türkiye’den gidiyor. Gıda Türkiye’den gidiyor. Böylesi bir ikiyüzlü politika görülmedi.

İletişim Başkanlığı’nın propaganda taktikleriyle bunlar bir müddet gözardı edilmeye çalışılabilir, karartılabilir ama emin olun Boraltan Köprüsü nasıl unutulmadıysa, Cezayir’e karşı o vicdansız politika nasıl zamanla Türkiye’yi özür dilemek zorunda bırakmışsa şu görüntülerde gelecek nesiller özellikle Gazzeli çocuklar tarafından hatırlanacak. Ama bunlar hatırlandığı gibi Türkiye’de 85 milyonun Gazzeli çocuklar için yüreğinin çarptığı da hatırlanacak.”

Kaynak: TELE1