Davutoğlu ortaya çıkardı, İmamoğlu paylaştı! İşte AKP’nin Kanal İstanbul “oyunu”

Yayın tarihi: 31 Mayıs 2021 Pazartesi 11:07 pm - Güncelleme: 1 Haziran 2021 Salı 2:17 pm

İBB Başkanı İmamoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’nun konuşmasını “Haziran’da Beton Kanal’ın temelini atmaya çalışanlar, çok ciddi yanlış içinde. Seçilmiş son Başbakan ve Gelecek Partisi Lideri Sn. Ahmet Davutoğlu uyarıyor. Dikkatle dinleyiniz” notuyla paylaştı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Habertürk’te yayımlanan Teke Tek  programına konuk oldu. Gündeme dair soruları yanıtlayan Davutoğlu, Kanal İstanbul hakkında ihalede usulsüzlük yapıldığını iddia etti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Davutoğlu’nun açıklamasını kişisel Twitter hesabından “Haziran’da Beton Kanal’ın temelini atmaya çalışanlar, çok ciddi yanlış içinde. Seçilmiş son Başbakan ve Gelecek Partisi Lideri Sn. Ahmet Davutoğlu uyarıyor. Dikkatle dinleyiniz” notuyla paylaştı.

İlgili videoda Davutoğlu’nun açıklamaları şöyle;

“Kanal İstanbul’la ilgili az bilinen bir şeyi şimdi söyleyeceğim. Sayın Cumhurbaşkanı geçen gün “İnadına Kanal İstanbul yapacağız, Haziran ayı içinde temel atacağız” dedi. Bizim gölge kabinemiz var. Eski Ulaştırma Bakanımız da o işin başında. “Arkadaşlar bu nasıl başlayacak?” diye sordum. Benim bildiğim bir yatırım ihalesi yok. Yani yatırım ihalesi olmadan bir iş başlatılamaz. Proje ihalesi yapıldı. Firmanın ismini vermeyeyim büyük bir firmanın deplase yer altındaki iletişim hatlarına ilişkin bir ihale yapılmış. Bu ihaleyi değiştiriyorlar. Bunu bir köprü ihalesine döndürüyorlar. Suçtur. Niye suçtur? Mahiyet değişikliği söz konusuysa bir ihalede ve bu %20 değeri aşıyorsa ihale tekrarlanır. Şimdi Sayın Cumhurbaşkanı alelacele Kanal İstanbul’a kazma atıyorum diyordu. Finansman planlaması yok. Olsa da zaten İstanbul’a ihanettir. Sonuna kadar da İstanbul’u koruyacağız” 

İmamoğlu’nun paylaşımı;

Davutoğlu’ndan gündem olacak Soylu, Albayrak ve Binali Yıldırım iddiası: Madem Pandora’nın kutusu açıldı