Davutoğlu, kendisine dolandırıcı diyen Erdoğan’a yanıt verdi: Mal varlıkları araştırılsın

Yayın tarihi: 7 Aralık 2019 Cumartesi 11:18 pm - Güncelleme: 8 Aralık 2019 Pazar 1:19 pm

Kayyuma devredilmeye hazırlanılan İstanbul Şehir Üniversitesi’ne ilişkin yaptığı konuşmada eski yol arkadaşları Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Mehmet Şimşek’i dolandırıcılıkla suçlayan Erdoğan’a Ahmet Davutoğlu’ndan yanıt geldi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Halkbank’ı dolandırmak istiyorlar” sözleriyle alevlenen tartışmaya sosyal medya hesabı üzerinden cevap veren eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu söyledi. Şehir Üniversitesi’nin siyasi partinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulunda tartışılmasını eleştiren Davutoğlu, “Bu hem üniversiteye yönelen husumetin altında gerçek niyeti hem de devlet düzenimizin gelmiş olduğu durumu bütün çıplaklığıyla gözler önüne sermektedir” dedi.

Eleştirilere yanıt veren Davutoğlu, “Kimin nereye savrulduğunu, kamu kaynaklarının hangi amaçla nasıl kullanıldığını, servet oluşturma bakımından kimin nasıl statü değiştirdiğini milletimiz daha iyi bilir” diye konuştu.

 

Bahsi geçen arazinin yasalara uygun şekilde devir yapıldığını belirten Ahmet Davutoğlu, “Devri yapılan arazinin eğitim dışında kullanılması mümkün değildir ve Üniversite amacının dışına çıkmamıştır” ifadelerini kullandı.

Dolandırıcılık iddialarına da yanıt veren Ahmet Davutoğlu, “Halk Bankası hakkında açılan tartışmayı anlamlı buluyorum. Bugün bir milat olmalıdır” diyerek hayatta olan tüm Başbakan ve Cumhurbaşkanlarının kendileri ve ailelerinin mal varlıklarının araştırılmasını talep etti.

 

 

Erdoğan’dan eski yol arkadaşlarına: Bunlar dürüst değil