Davutoğlu, Gezi direnişi sırasında yaşadığı korkuyu anlattı

Yayın tarihi: 3 Haziran 2022 Cuma 9:43 am - Güncelleme: 3 Haziran 2022 Cuma 9:45 am

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Gezi Parkı direnişi sırasında ‘ev adresi paylaşılarak basılması için çağrı yapılmasıyla’ ilgili ilk kez konuştu.

Gazeteci Saygı Öztürk, dün kaleme aldığı yazısında Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Gezi Parkı direnişi sırasında evinin adresi paylaşılarak basılması için çağrı yapıldığını yazmıştı.

Davutoğlu’nun “baskın” çağrısı sırasında yurt dışında Dışişleri Bakanlığı görevinde bulunduğunu belirten Öztürk, “Yurda döner dönmez, evine baskın çağrısı yapan sosyal medya kullanıcısından şikayetçi oldu. Bu kişi ceza almak üzereyken özür diledi, pişman olduğunu defalarca dile getirdi. Ahmet Davutoğlu, özrünü kabul etti ve şüpheli ceza almak üzereyken davasını geri çekti” ifadesini kullanmıştı.

Gelecek Partisi lideri bugün de konuya ilişkin ilk kez açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, Saygı Öztürk’e yaptığı açıklamada “eşiyle birlikte yurt dışında olduğu o gün küçük kızının evde olduğunu” ifade ederek, “O geceyi asla unutamam. Bir baba olarak neler hissettiğimi de tahmin edersiniz” dedi.

Davutoğlu ‘Gezi’ sırrını ilk defa anlattı

‘SPEKÜLASYONLAR OLMASIN DİYE HİÇ BAHSETMEMİŞTİM’

Davutoğlu, şunları kaydetti: “O anlattığınız olay da çerçeve de doğru. Yaşanmış ve beni çok üzen bir olaydır. Hiçbir zaman da bu konuda konuşmadım. Eve baskın çağrısını yapan, galiz küfürler eden kişi çok ağır bir ceza alacaktı. ‘Yeni evlendim, beni affedin, özür dilerim’ dedi. Son aşamada, hüküm giyeceği zaman affettim. Gezi davasının bütününde yanlışlıklar, eksiklikler var. Onlar hep konuşulabilir.

O geceyi asla unutamam. Bir baba olarak neler hissettiğimi de tahmin edersiniz. Ben ve eşim yurtdışındayız. Büyük kızımız da ABD’de doktora yapıyordu. Küçük kızımız Ankara’da evdeydi. Sosyal medyada eve baskın çağrıları yapıldığını öğrendiğimizde, ABD’den kızım arayıp ‘Baba ne yapacağız kardeşimle ilgili’ diye telaşlanıyordu. Kolay değil yani. Bunlar da o günlerde yaşandı. Ben spekülasyonlar olmasın diye bu olaydan hiç bahsetmemiştim. Kamuoyu da sizin yazınızla öğrenmiş oldu. En azından madalyonun bir başka yüzünü göstermiş oldunuz.”

‘ŞİKÂYETİM YOK AMA ELEŞTİRİLİYORUZ’

Davutoğlu, daha önce Gezi olayları hükümeti devirme teşebbüsü olarak yorumlandığı için açılan davada dönemin başbakanı olarak, bakanların isimleriyle birlikte şikâyetçi olarak yer aldığını açıklamıştı.

Davutoğlu bu konuya ilişkin ise şunları söyledi: “Avukatlarıma da hukukçu genel başkan yardımcımız Ayhan Sefer Üstün’e de ‘Şikâyetçi olmamama rağmen eğer Gezi davasından çekilme prosedürü varsa bunu uygulayalım. Kimsenin hayatı kararmasın’ dedim. Şikayetim olmamasına rağmen bu konuda eleştirilere muhatap oluyoruz. Hükümete dönük bir şey olduğu için bizden habersiz açılan otomatik davalar bunlar. Yani şikayetim olmadığı için yapacak bir şey yok.”

Gezi’ye ceza yağdı! Kavala’ya müebbet 7 kişiye 18 yıl hapis ve tutuklama