Davutoğlu: Erdoğan üç şeyi keşfettiğinde bozulmaya başladı

Yayın tarihi: 28 Kasım 2021 Pazar 12:41 pm - Güncelleme: 28 Kasım 2021 Pazar 6:19 pm

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile gerçekleştirdiği görüşmenin detaylarını anlattı. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilişkin “Erdoğan, üç şeyi keşfettiğinde bozulmaya başladı” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Habertürk’e konuk oldu. Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya’nın sorularını yanıtlayan Davutoğlu “Beştepe ekolü’ ile AKP arasında ihtilaf olduğunu söyledi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile cuma günü 3 saatlik bir görüşme yaptıklarını belirten Davutoğlu, “Genel olarak son zamanlarda yaşanan gelişmelerin devlette ortaya çıkardığı tahribatı, elde edilen kazanımların bugün kaybediliyor olmasını, giderek fazlalaşan yoksullaşmayı, demokratik haklar konusundaki kaygıları paylaştık hem de hasret giderdik. Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili herhangi bir konu gündeme gelmedi. Esasen ziyaretimizin sebebi buydu” dedi. Günümüzde ‘Beştepe ekolü’ ile AK Parti Genel Merkezi arasında ihtilaf olduğunu söyleyen Davutoğlu “Sayın Erdoğan üç şeyi keşfettiğinde bozulmaya başladı. Kamu bankaları üzerinden insanları finanse ettiğini düşündü. İkincisi kanun hükmündeki kararnameler ve üç kayyum” değerlendirmesinde bulundu.

Davutoğlu, Sarıkaya’nın “Sizden sonra Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da görüşecek bildiğim kadarıyla” hatırlatması yapması üzerine, “Evet, birkaç gün sonra Sayın Temel Karamollaoğlu da Sayın Abdullah Gül ile görüşecek” yanıtını verdi.

Davutoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“BAHÇELİ VE ERDOĞAN İLE DE GÖRÜŞEBİLİRİM”

“Siyasi olarak yakışmayacak sözleri etse de sayın Bahçeli ile görüşebilirim. Buna sayın Erdoğan da dahil. Görüşmemizin fayda mülahaza edilebileceğine inandığım konusunda herkes ile görüşürüm. Nihayet önümüzdeki süreçte ülkeyi yeni bir kadro yönetecek. Bu kadroların birbirlerini tanımaları önemli.

“İKİNCİ, ÜÇÜNCÜ İTTİFAKLARI KONUŞMAK İÇİN ERKEN”

Seçim ufukta görünene kadar ilkeler bazında herkesin herkesle görüşmesi lazım. Sayın Fatih Erbakan’la görüştüğümüzde üçüncü ittifakı konuştuk, bu benim talebim değildi. Farklı görüşler ortaya atıldı. Şu anda bizim yapmamız gereken bir vizyon ortaya konmak, milletin önüne güçlü bir alternatif vizyonu ortaya koymak lazım. İkinci, üçüncü ittifakları konuşmak için erken.  Şu anda bizim partimizde gurur duyduğum, ümit beslediğim çok önemli süreç yaşıyoruz. Türkiye’de yeni bir çift kutup oluşturulmaya çalışıyor. 21. yüzyılın konseptlerini, kavramlarını zihinlerimizden çıkarmak zorundayız. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kutupları ortaya çıkardı. Sayın Erdoğan koalisyon dönemini hep söyledi, eleştirdi ama bugün gördüğümüz en kötü koalisyon sistemi var önümüzde. Seçim matematiği partileri ittifaka, koalisyona zorluyor. Sayın Kılıçdaroğlu, sayın Akşener, Sayın Karamollaoğlu ve Sayın Babacan’a önce ilkesel zemini hazırlamamız gerektiğini söylüyorum. Bugünkü iktidarın hiçbir ilkesi kalmadı, sadece iktidarda kalmak için ittifak oluşturdu.

“BEŞTEPE EKOLÜ VE GENEL MERKEZ ARASINDA İHTİLAF VAR”

Seçim ortamına girmeden, seçim yasasını görmeden herhangi bir ittifak angajmanına girmeyiz. Bugünkü Cumhur İttifakı’nın içinde çok ciddi bir iç itilaf var bir çok konuda. AK Parti kitlesi, yöneticileri MHP’nin çok küçük bir oy oranıyla sistem üzerinde bu kadar etkili olmasından son derece büyük bir rahatsızlık duyuyor. Bugün AK Parti içinde Beştepe ekolü ile Genel Merkez arasında bir gerilim var. Bunu herkes biliyor. AK Parti Genel Merkezi fiilen bütün kurumları ile bypass edildi. Bugün Beştepe’deki bürokratların hepsi siyaset yapıyor. Bürokrasi ile siyasetin içiçe geçmişliğinden kaynaklanan bir çürüme var. Bugün Beştepe’de oturan bürokratlar muhalefeti fiilen tehdit ediyor.

“MHP İÇİNDE DE RAHATSIZLIK VAR”

Öte yandan MHP içinde de AK Parti’den rahatsızlık var. Yolsuzluklar vs. Sayın Bahçeli ‘bizim rolümüz muhalefet rolüdür’ dedi. Niye böyle dedi? Çünkü kendi tabanından ciddi tepkiler geliyor. Sayın Cumhurbaşkanı bize her türlü baskıyı yapıyor ama CHP diyerek hedef gösteriyor.

“İLK DEFA BURADA SÖYLEYECEĞİM…”

İlk defa burada söyleyeceğim, gerçekten demokrasi adına utanç verici. 12 Aralık’ta partimizin ikinci kuruluşumuzu kutlayacaktık. Haliç Kongre merkezinde. 12 Aralık’ta bu kutlamayı yapabilirsiniz dendi. Ona göre hazırlıklar, düzenlemeler yaptık. Anadolu’dan arkadaşlarımız geldi. Dün bize bildirildi ki, Cumhurbaşkanlığı 12 Aralık’ta orada bir faaliyet yapacakmış. Hiçbir partiye çıkarmadıkları engeli bize çıkardılar.

“BEN BU OYUNA DÜŞER MİYİM?”

Dış mihraklar diyor, içeride CHP’ye yükleniyor. İstiyor ki eski sol-sağ denklemi olsun, AK Parti MHP ittifakı olarak diğer oyları almak. Ben bu oyuna düşer miyim? Birileri Türkiye’yi kutuplaştırarak kendi iktidarlarını sürdürmek istiyorlarsa buna asla izin vermeyiz.”

Akşener ve Davutoğlu’ndan ‘dış mihrak’ yanıtı: İstihbarat bilgileriyle açıklayın!