Davutoğlu, Erdoğan ile aynı fikirde: Hamas terör örgütü değildir, Paris’i bombaladığını duydunuz mu?

Yayın tarihi: 30 Ekim 2023 Pazartesi 2:56 pm - Güncelleme: 30 Ekim 2023 Pazartesi 4:56 pm

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, “Hamas terör örgütü değildir” diyen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’la aynı fikirde olduğunu söyledi. Davutoğlu’nun “Hamas eğlenen gençleri vurdu” denmesi üzerine “Hayır” demesi dikkat çekti. Davutoğlu, “Bunu kınamak gerekmez mi?” sorusuna ise net bir cevap vermedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Karar TV’de Hamas-İsrail savaşına ilişkin konuştu. Kendisine Hamas’ın silahlı kanadı İzeddim el-Kassam Tugayları’nın ‘Aksa Tufanı’ ismini verdiği operasyonda İsrail sınırında düzenlenen Barış Festivali’ne saldırması hatırlatılan Davutoğlu bunu kabul etmedi.

“Hamas’ın sivilleri, çocukları vurmasını eleştirmek gerekmez mi?” sorusuna yanıt vermeyen Davutoğlu, “Hamas terör örgütü değildir” diyen AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la aynı fikirde olduğunu söyledi.

“Ben Hamas’ı savunmuyorum Filistin’i savunuyorum” diyen Davutoğlu “Ama burada Hamas’ı savunan cümleyle aynı görüştesiniz” denmesi üzerine ise “Tabi aynı görüşteyim, hiç tereddütsüz” dedi.

Davutoğlu şunları söyledi: “Karşımıza çıkıyor; IŞİD nasıl terör örgütüyse Hamas da aynı şekilde terör örgütüdür. Bunu söyleyen İsrail yanlısı biri değilse ne Orta Doğu ne de tarih olaylarını biliyor. Hamas’ın kendi toprakları dışında hiçbir yerde bir mücadelesi yoktur. Hamas’ın bir gün Paris’i, İstanbul’u bombaladığını duydunuz mu? IŞİD ile asla karşılaştırılamaz. PKK ile Hamas’ı yan yana koymak olmaz. Erdoğan’ın ‘Hamas bir terör örgütü değildir’ sözüyle aynı görüşteyim.

Beni Hamas konusunda anlayan tek kişi rahmetli Mümtaz Soysal. 2006’da Hamas Türkiye’ye geldiğinde herkes bana saldırdı. Mümtaz Soysal yazısında ‘Şu anda Orta Doğu’nun en önemli kartını Türkiye eline aldı’ dedi.”

Davutoğlu: Erdoğan randevu talebime dönmedi