Davutoğlu: “Cumhurbaşkanı’na söyleyin, Allah aşkına yapmayın” dedim

Yayın tarihi: 3 Haziran 2022 Cuma 10:59 pm - Güncelleme: 3 Haziran 2022 Cuma 10:59 pm

Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, Kur Korumalı Mevduat (KKM) sistemi hakkında Diyanet İşleri Başkanı ile yaptığı görüşmesini anlattı. KKM’nin açıkça faiz olduğunu ifade eden Davutoğlu, “Diyanet işleri başkanı ile konuştum. Hepsi bizim tanıdığımız insanlar… Allah aşkına yapmayın dedim. Sayın Cumhurbaşkanı’na söyleyin bunun en kötüsünden faiz olduğunu dedim” şeklinde konuştu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, KARAR TV’de Elif Çakır ve Taha Akyol’a konuk oldu. Programda Kur Korumalı Mevduat Sistemi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, “Ben o zaman bu fetvayı, vaazı verdiği söylenen hocaları da aradım. Allah’tan korkun dedim” ifadelerini kullandı. Taha Akyol’un “Hayrettin Karaman ile de görüştünüz mü?” sorusuna ise Davutoğlu, “Yok, Hayrettin Karaman hoca ile konuşmadım. Diyanet İşleri Başkanı ile konuştum. Evet tartışmalı dediler” yanıtını verdi.

“CUMHURBAŞKANINA SÖYLEYİN”

Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Hepsi bizim tanıdığımız insanlar… Allah aşkına yapmayın dedim. Sayın Cumhurbaşkanı’na söyleyin bunun en kötüsünden faiz olduğunu dedim. Çünkü devletin hazinesinden faiz ödüyorsunuz dedim.”

Davutoğlu, Gezi direnişi sırasında yaşadığı korkuyu anlattı