Yeni partilerden birine mi katılacak? Davutoğlu cephesinden flaş Yeneroğlu açıklaması

Yayın tarihi: 31 Ekim 2019 Perşembe 2:20 pm - Güncelleme: 31 Ekim 2019 Perşembe 3:11 pm

AKP’den dün istifa eden Mustafa Yeneroğlu’nun ‘yeni partilere mi dâhil olacağı’ merak edilirken, Ahmet Davutoğlu cephesinden çarpıcı bir iddia geldi.

AKP’den istifa eden İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’nun, Meclis’te bağımsız olarak mı kalacağı yoksa kurulacak yeni partilere mi dâhil olacağı merak edilirken, Ahmet Davutoğlu cephesinden çarpıcı bir iddia geldi.

Yeniçağ gazetesinden Fatih Ergin’in haberine göre İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’nun, Ahmet Davutoğlu cephesi ile temasta olduğu ve Davutoğlu kanadının Yeneroğlu’nun istifasından önceden haberi olduğu öğrenildi.

TEMASIMIZ VAR…

Davutoğlu’na yakın bir kaynak, “Yeneroğlu ile bir süredir temasımız vardı. İstifa noktasına geldiğini biliyorduk. İstifa kararının netleştiğini ise, bir gün önce öğrendik. Bizim yanımızda yer alacağına dair kesin bir şey söylemek doğru olmaz.

Çünkü önümüzdeki süreçte nasıl bir yol izleyeceğine dair henüz karar vermiş değil. Ancak, kendisi ile temaslarımız sürüyor.

Sayın Yeneroğlu’nun bizimle birlikte hareket etmeye yakın olduğunu düşünüyorum” dedi.

Diğer yandan Mustafa Yeneroğlu’nun AKP’den istifa ettiğini açıkladığı basın toplantısında yaptığı konuşma ile Ahmet Davutoğlu’nun Nisan ayında yayınladığı manifesto arasındaki benzerlik dikkat çekti.

Her iki açıklamada da, AKP’nin kuruluş ilkelerinden uzaklaştığına vurgu yapılmıştı. AKP yönetimine yöneltilen itirazların da aynı minvalde olması, Yeneroğlu’nun Davutoğlu cephesine daha yakın olduğu yorumlarına neden oldu.