Davutoğlu: Bu iş sokakta değil, sandıkta çözülür

Yayın tarihi: 24 Kasım 2021 Çarşamba 1:10 am - Güncelleme: 24 Kasım 2021 Çarşamba 9:31 am

Vatandaş döviz kurları ve hayat pahalılığını protesto etmek için sokaklara çıktı. Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu’ndan “Bu iş sokakta değil, sandıkta çözülür!” açıklaması geldi.

Türk Lirası dün tarihindeki en kara gününü (23 Kasım) yaşadı. TL’de bir günlük değer kaybı yüzde 20’ye yaklaştı. Dolar, Türk Lirası karşısında 13.50 seviyesini aşarken, Euro da Türk Lirası karşısında 15.20 seviyesine geldi. Saat 01.40 itibariyle dolar 12.82 TL, euro ise 14.43 TL.

Döviz kurlarında hal böyleyken, vatandaşlar demokratik haklarını kullanarak hayat pahalılığı ve döviz kurlarını protesto etmek için sokaklara çıktı. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere yapılan protestolara polis müdahale etti, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Sokakta bunlar yaşanırken, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu sosyal medya hesabından “Bu iş sokakta değil, sandıkta çözülür!” açıklamasını yaptı.

Davutoğlu, paylaşımında şunları kaydetti: “Sizi sokağa çağıranlara kulak asmayın, tuzağa düşmeyin! Seçimle gelen, seçimle gidecektir. Gelin yanımızda yer alın. Sandıkta bu beceriksiz iktidarı hep birlikte gönderelim. Geleceğe Güvenle yürüyelim.”

Çok sayıda ilde kur protestosu: Halk tencere ve tavayla sokağa çıktı

CHP VE GELECEK PARTİSİ’NDEN ORTAK TOPLANTI

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün akşamki kur ve faiz açıklaması sonrasında yükselişe geçen Dolar/TL kurunun 12 lira barajını kırıp 13 liraya ulaşması yalnızca 3 saat sürdü. Dolar/TL kuru 13.46 lirayı görürken, Euro/TL ise 15’i geçti. Ayrıca gram altının fiyatı da 710 lirayı buldu. Sterlin ise 18 lirayı aştı. Konuya ilişkin olarak muhalefet partilerinden peş peşe açıklamalar geldi.

Akşam saatlerinde bir görüşme gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, görüşmenin ardından da basın açıklaması düzenledi.

Basın toplantısında seçim çağrısı yapıldı.

 

Muhalefet atağa geçti: Erken değil, hemen seçim

İYİ PARTİ ACİL TOPLANDI

Döviz kurunda yaşanan artışın ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin ekonomik kurmaylarıyla acil toplantı yaptı. İYİ Parti’nin ekonomi kurmayları, Ekonomi Politikaları Başkanı Cihan Paçacı, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu ve İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta toplantının ardından kameraların karşısına geçti.

İYİ Partili Ümit Özlale tarafından yapılan açıklamada AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenilerek, “Çağrımız bir an önce seçim kararı alıp ülkenin önünü açmanız ve milleti rahatlatmaktır” denildi.

Merkez Bankası’ndan döviz uyarısı!

Dolar numaratöre bağladı: 13.46, Euro 15.13

Acil toplanan İYİ Parti ekonomi heyetinden ‘seçim’ çağrısı