Davutoğlu: Bakanlık dağılımı seçimden sonra konuşulacak

Yayın tarihi: 30 Mart 2022 Çarşamba 6:46 pm - Güncelleme: 30 Mart 2022 Çarşamba 6:47 pm

Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, 6 muhalefet partisinin bir araya gelmesinin tek parti olmak anlamına gelmediğini ve partilerin farklı politikaları olabileceğini belirterek,”Şu parti şu bakanlığı alacak diye düşünmek doğru değil…Seçimden sonra çıkacak tabloya göre üzerine konuşulacak bir husus” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Adana ziyareti kapsamında Adana Çiftçiler Birliği’ni ziyaret ederek bir konuşma yaptı. Çukurova’nın Türkiye’nin en verimli alanlarından birisi olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, çiftçilerin alınan kararlarda hem masaya oturması hem de belirleyici olması gerektiğini ifade etti.

TÜRKİYE’NİN HAVZA BAZLI TARIM HARİTASI ÇIKARILACAK

Davutoğlu, kentsel dönüşüm gibi kırsal dönüşüm planladıklarını vurgulayarak, “Türkiye’nin havza bazlı tarım haritası çıkarılacak. Her bir havzada nasıl bir üretim planlaması olduğu kısa ve orta vadeli bir şekilde belirlenecek. Çiftçilerimize milli gelirin yüzde 1’inin verilmesi lazım, bu çiftçinin hakkı. Çiftçiye yasal olarak verilmesi gereken bir destektir.” diye konuştu.

BAKANLIKLAR SEÇİMDEN SONRA KONUŞULACAK BİR HUSUS

Her partinin kendi iddiasıyla siyaset alanına girdiğini dile getiren Davutoğlu, şöyle devam etti:

“Biz Gelecek Partisi olarak kendi doğrularımızla ekonomi, tarım, sanayi ve hukuk alanında güçlü bir kadroyla alana çıktık. Türkiye’de demokratik özgürlükleri, yargının bağımsızlığını savunan ve parlamenter sistem ile Türkiye’de Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi’nin getirdiği keyfiliğe son verme konusunda anlaşmış partilerin bir araya gelmesi gerekiyordu. Önce parlamenter sistem konusunda bir araya geldik. 6 parti sistem değişikliğinde mutabık kaldık. 6 parti 1 parti olmuş değil, olamaz da olması da doğru değil. Anlaştığımız şeyler görünüyor, parlamenter sistem, insan hak ve özgürlüklerinin korunması, temiz siyaset, tarafsız ve bağımsız yargı bunlar devletin ana direkleri. Bu konularda anlaştıktan sonra birimizin tarım politikası diğerinden farklı olabilir. Birimizin maliye politikası diğerinden farklı olabilir. Şu parti şu bakanlığı alacak diye düşünmek doğru değil. Bu bir koalisyon anlamına gelir. Seçimden sonra çıkacak tabloya göre üzerine konuşulacak bir husus. Şimdiden bunu yaptığınızda, her parti kendi dinamizmini kaybedebilir. Her parti nihayet tek başına iktidarı hedefleyerek yola çıkıyor. Birbirimizin alanını daraltmamamız, toplumun önündeki alternatifi de yok etmememiz gerekiyor.”