Davutoğlu, Babacan ve Karamollaoğlu’ndan ‘grup’ zirvesi!

Yayın tarihi: 16 Haziran 2023 Cuma 12:36 am - Güncelleme: 16 Haziran 2023 Cuma 12:36 am

Meclis’e CHP listelerinden giren DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi liderlerinin birlikte grup kurma görüşmeleri için bir araya geldiği duyuruldu.

DEVA Partisi, Genel Başkanı Ali Babacan’ın, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile bir araya gelerek, üç partinin TBMM’de çalışmalarında ortak grup kurma konusunda istişarelerde bulunduğu bildirildi.

Abdüllatif Şener ‘Kılıçdaroğlu ve CHP’ye oy vermedim’ dedi, Tanju Özcan yayına bağlandı

Görüşmelerin “partilerin yetkili organlarında değerlendirileceği” söylenen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Temel Karamollaoğlu ile bir araya gelerek, seçim sonuçlarını değerlendirmişler, TBMM çalışmalarında ortak grup oluşturma başta olmak üzere siyasal alandaki iş birliği modaliteleri konusunda istişarelerde bulunmuşlardır. Görüşülen hususlar Partilerin yetkili organlarında değerlendirilecektir”

Saadet Partisi’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise şu ifadeler kullanıldı:

“Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Sayın Ali Babacan bir araya gelerek seçim sonuçlarını değerlendirmişlerdir. Ayrıca TBMM çalışmalarında ortak grup kurulması başta olmak üzere siyasi alandaki işbirliği modelleri hakkında istişarede bulunmuşlardır. Görüşülen hususların partilerin yetkili kurullarında değerlendirilmesine karar verilmiştir. Gelişmeler hakkında kamuoyu bilgilendirilecektir”