Davos’ta “Milyarderlerden vergi alın” protestosu

Yayın tarihi: 23 Mayıs 2022 Pazartesi 9:31 am - Güncelleme: 23 Mayıs 2022 Pazartesi 9:36 am

İsviçre’nin Davos kentinde bir araya gelen Dünya Ekonomik Forumu’na, kendilerine ‘vatansever milyonerler’ olarak nitelendiren grubun protestosu damga vurdu.

Grup dünya liderlerine, “Dünya çapında birçok ülkede yaşanan yaşam maliyeti skandalıyla” mücadele etmek için zenginlere derhal yeni vergiler getirme çağrısı yaptı.

“ZENGİN VE FAKİR UÇURUMUNU DARALTMAK İÇİN ZENGİNLER VERGİLENDİRİLSİN”

İş dünyası ve siyasi dünyadan birçok kişinin katılımıyla gerçekleşen Dünya Ekonomik Forumu’na karşı, bir grup milyoner “zenginler vergilendirilsin” protestosu yaptı. Protestoda, hükümetlerin zengin ve fakir arasındaki uçurumun üstesinden gelmek için zenginlere daha fazla vergi koymaları gerektiği belirtildi.
Kendilerini “vatansever milyonerler” olarak tanımlayan beklenmedik protestocular, zenginlere derhal yeni vergiler getirmeleri için hükümetleri göreve çağırdılar.

“DAVOS’A KATILANLARDAN VERGİ ALIN”

Vatansever Milyonerler İngiltere üyesi Phil White, “Dünyanın geri kalanı ekonomik krizin ağırlığı altında çökerken, milyarderler ve dünya liderleri tarihteki dönüm noktalarını tartışmak için bu özel tesiste buluşuyor. Siyasi liderlerimizin, bu krizin ekonomik etkisi hakkında en az bilgiye sahip olanları ve bir çoğu rezil bir şekilde az vergi ödeyenleri dinlemesi çok çirkin. Bu konferansın tek güvenilir sonucu, en zenginleri vergilendirmek ve şimdi bizi vergilendirmek. Davos 2022’ye katılan delegelerden vergi alın.” şeklinde konuştu.