Darphane’den ‘Atatürk’e benzemeyen Atatürk rölyefi’ açıklaması: Tamamen asılsız

Yayın tarihi: 20 Aralık 2023 Çarşamba 11:40 am - Güncelleme: 20 Aralık 2023 Çarşamba 11:40 am

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü yetkilileri, sosyal medyada tartışma yaratan 5 TL’lik madeni hatıra parası üzerindeki Atatürk rölyefi hakkında açıklamada bulundu. Görselin üzerinde oynandığı belirtilen açıklamada, “Algı çalışmaları ve dezenformasyon yapılmaktadır” denildi.

Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın oluru ile Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basımı gerçekleştirilen madeni 5 liralar 31 Ekim’de Resmi Gazete’de yayımlanan kararın ardından tedavüle girdi.

Bir defaya mahsus 100 milyon adet basılan hatıra parasının üzerindeki Atatürk rölyefinin fotoğrafı sosyal medyada tartışma yarattı.

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü yetkilileri ‘rölyefin Atatürk’e benzemediği’ iddialarına yönelik açıklama yaptı. Açıklamada, “Kamuoyunu yanıltmak amacıyla kasıtlı olarak para üzerindeki Atatürk rölyefi ile oynanarak algı çalışmaları ve dezenformasyon yapılmaktadır. İddia ve yorumlar tamamen asılsız olup paylaşılan resim gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.

5 TL’lik madeni para üzerindeki Atatürk rölyefi tartışma yarattı

Kaynak: TELE1