Darp iddiasıyla tutuklanmıştı! CHP’li belediye başkanı serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 29 Temmuz 2024 Pazartesi 9:10 pm - Güncelleme: 29 Temmuz 2024 Pazartesi 9:10 pm

Manisa’da makam odasında 2 kişiyi darp ettirdiği iddiasıyla tutuklanan CHP’li Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Belediyeden ihale alan özel bir firmanın yetkilileri M.U. ve H.D.’yi darp ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan Manisa’nın Kula ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, 30 gün sonra hakim karşısına çıktı.

Kula Adliyesi’nde görülen davada Dönmez tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Kula Belediyesi önünde açıklama yapan Dönmez’in avukatı Murat Aydın, “Belediye başkanımız Kula halkının menfaatlerini, Kula Belediyesi’nin parasını korumak için uğraşırken makamında bir saldırıya uğradı ve buna rağmen diğer kişiler başkanın kendilerine yönelik bir saldırıyı organize ettiğini iddia ederek, başkanımızın tutuklanmasına yol açan bir süreci yaşadık. Bütün bu yargılama sürecinin sonunda Hikmet başkan, Kula halkının ona verdiği oydan pişman etmeyecek, yüzünü yere eğdirmeyecek bir pozisyonla karşınızda olacak. Kendisi bugün tahliye olacak, tahliye olduktan sonra süreci de yakından takip edeceğiz. Hakkın, hukukun ve adaletin yerine geleceğine biz yürekten inanıyoruz. Sonunda haklı ve haksız ayrılacak ve başkanımız görevine dönecek” dedi.
Öte yandan Dönmez’in Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla yapılan duruşmasını Gölmarmara Belediye Başkanı Cem Aykan, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Köprübaşı Belediye Başkanı Fatih Taşlı ve Kırkağaç Belediye Başkanı Üstün Dönmez de takip etti.

CHP’li belediye başkanı tutuklandı

Kaynak: İHA