Dansıyla Türkiye’yi sallayan temizlik işçisi konuştu: Ya delirecek ya oynayacaktım

Yayın tarihi: 7 Ağustos 2022 Pazar 2:38 pm - Güncelleme: 7 Ağustos 2022 Pazar 3:15 pm

Dansıyla sosyal medyada gündem olan temizlik işçisi boşandığı eşinin 8 yaşındaki çocuğunu kendisine göstermediğini söyleyerek, “Yıllar var görmeyeli. Hasretinden ya delirecek ya oynayacaktım. Oynadım” dedi.

Aksaray Belediyesi’nde çalışan temizlik işçisi Hamit Karakaya’nın düğünde dans ettiği anlar sosyal medyada çok konuşuldu. Videosuyla izleyenleri neşelendiren Hamit Karakaya Hürriyet’ten Fulya Soybaş’a konuştu.

Daha önce de bir videosunun sosyal medyaya düştüğünü söyleyen Karakaya, “Takıyorum kulaklığı, açıyorum müziği. Kimseyi kırmadan, incitmeden tertemiz yapıyorum işimi. Helal lokma götürüyorum evime. Müzik sayesinde motive oluyorum; işimi daha hızlı ve severek yapıyorum” dedi.

Karakaya çok konuşulan düğün videosunun hikayesini de anlattı. Bölgede tanındığını ifade eden temizlik işçisi şunları söyledi:

“Buralarda bilirler beni. Düğünlerden falan tanırlar. ‘Fenomeniz’ yani. O gece görevdeyken uzaktan bir saz sesi duydum. Asla karşı koyamam. Arkadaşıma dedim ki ‘Önce şu müzik sesi gelen mahalleden geçelim’. Bizim mıntıkadaydı zaten. Tam o anda gençler gördü beni, tanıdı tabii. ‘Fenomen ağabey, ne olur bir oyna’ diye ısrar kıyamet! Vatandaşımızı kırmak bize yakışmazdı. Çıktık piste. Sergiledik iki üç güzel figür. Ama bir yandan da iş var. İş beklemez! Görev adamıyız. Gençlerin de gönlünü alıp devam ettik işimize.”

8 YILDIR ÇOCUĞUNU GÖREMİYOR: YA DELİRECEK YA OYNAYACAKTIM

Karakaya, “’Kafaya takmayayım’ diyerek oynamaya, müziğe sığındığınız o dertler, tasalar neler? Ne üzüyor bu kadar çok sizi?” sorusuna ise 8 yıldır görmediği çocuğundan bahsederek yanıt verdi. “8 yaşında bir çocuğum var. Yıllar var görmeyeli. Hasretinden ya delirecek ya oynayacaktım. Oynadım” diyen Karakaya şunları söyledi:

“Yasin’imin annesi ile anlaşamadık, ayrıldık. O dönemde küçüktü. Ben işe gidiyordum. Yeteri kadar zaman ayıramam, bir de çocuğumun psikolojisi bozulmasın diye velayeti verdik anneye. Ama annesi çocuğu göstermiyor. Bugüne kadar neredeyse hiç görmedim. Aramızda nafaka ile alakalı sorun var. ‘Sen ünlü oldun artık, daha çok para ver’ diyor eski eşim. Dava açtı, evime haciz gönderdi. Ben 7 yıldır belediyede işçi olarak çalışan biriyim. Yani benim etim ne budum ne? İkinci evliliğimi yaptım. Belki de o gücüne gitti, bilmiyorum. Şimdi ben bunları kafama taksam hasta olurum, elden ayaktan düşerim, işimden de olurum. Eve de yansır. O nedenle takıyorum kulaklığımı, dinliyorum müziğimi. Yoksa bunları düşünmekten deli olur insan. Neşeni bulmak istiyorsan işine müzikle devam edeceksin arkadaş. Açacaksın oyun havanı, süpüreceksin sokağını, unutacaksın dertlerini. Müzik dış dünyaya kapatıyor beni. Duymuyorum kimseyi vallahi. Tertemiz işimi yapıyorum. Akşam olduğu zaman da güle oynaya evime gidiyorum.

Çok seviyorum seni Yasin. İllaki görüşeceğiz. Bugün değilse büyüyünce. İlla arayıp soracak. Bugün belki görüşemiyoruz ama onun geleceğini düşünüyorum, boş durmuyorum ben de. İnek aldım onun için. Ona bakıyorum. Yarın öbür gün askere gider, evlenmek ister. Ben babasıyım. Hep arkasındayım. Ne kazandıysam zaten her şey onun.”

Gündem olan temizlik işçisi bu kez de sokakta dans etti