Danışmanlar, milletvekillerine “temiz raporu” sunmak zorunda

Yayın tarihi: 19 Ağustos 2020 Çarşamba 9:51 am - Güncelleme: 19 Ağustos 2020 Çarşamba 9:52 am

Eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş, AKP milletvekillerinin haftada bir kez Covid-19 testi yaptırma zorunluluğu TBMM’deki bir danışmanıyla görüşmesini paylaştı. Yarkadaş, danışmanın kendisine, “Meclis açıkken, arkadaşlarımız sürekli test yaptırıyordu. Şu an kapalı, Ekim’de açılınca her hafta yine test yaptırılacak ve vekile gösterilecek” dediğini aktardı.

Eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından haftada bir kez Covid-19 testi yaptırma zorunluluğu getirilen AKP milletvekillerinin TBMM’deki bir danışmanıyla görüşmesini yazdı.

“Danışmanlar her pazartesi gerekçe bile göstermeden TBMM’de test yaptırıyor; test sonuçlarını ise salı günü birlikte çalıştığı milletvekiline gösteriyor” diyen Yarkadaş, şunları aktardı: “Konuştuğum bir danışman ‘Meclis açıkken, arkadaşlarımız sürekli test yaptırıyordu. Meclis şu an kapalı olduğu için test yaptıranların sayısı azaldı. Bazı danışmanlar evden çalışmaya başladı. Meclis Ekim’de açılınca her hafta yine test yaptırılacak ve vekile gösterilecek’ dedi.”

NE OLMUŞTU?

AKP milletvekilleri, TBMM’deki danışmanlarına haftada bir kez Covid-19 testi yaptırma zorunluluğu getirdiği belirtilmişti.