Danimarka’da provokasyon! Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur’an yakıldı

Yayın tarihi: 25 Temmuz 2023 Salı 11:06 pm - Güncelleme: 25 Temmuz 2023 Salı 11:06 pm

Danimarka’da aşırı milliyetçi “Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler)” isimli grubun üyeleri, Türkiye’nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yaktı. Olaya tepki gösteren Dışişleri Bakanlığı, “Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı devam eden saldırıları en güçlü şekilde lanetliyoruz” açıklamasını yaptı.

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılar sürüyor. Danimarka’daki İslam karşıtı ve aşırı milliyetçi “Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler)” isimli grubun üyeleri bugün önce Mısır’ın, daha sonra da Türkiye’nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yaktı.

İslam’a hakaret içeren sloganlar atan ve İslam karşıtı pankart açan grup üyeleri, Kur’an-ı Kerim’i yakma anını, sosyal medya hesaplarından canlı paylaştı.

Grup, Mısır Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakacağını öncesinde sosyal medya üzerinden duyurdu.

Grup üyeleri, daha sonra Türkiye’nin Kopenhag Büyükelçiliği önüne gelerek Kur’an-ı Kerim’i yaktı. İslam karşıtı pankart da açan grup üyeleri, yakmadan önce Kur’an-ı Kerim’in üzerine ayakkabı ile oyuncak bir domuz koydu. Provokasyonlar polisin yoğun güvenliği altında gerçekleştirildi.

İsveç’te provokasyon! Camii önünde Kur’an yakıldı, Ankara’dan tepki yağdı

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı, Danimarka’da Kur’an-ı Kerim’e karşı devam eden saldırılan hakkında yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “Kopenhag’da, dün gerçekleştirilen eylemlerin ardından, bugün de biri Büyükelçiliğimiz önünde olmak üzere kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı devam eden saldırıları en güçlü şekilde lanetliyoruz. Danimarka makamlarının bu saldırılara ısrarla göz yummaları ve bu provokasyonlara koruma sağlamaları olayların yaratabileceği sonuçların vahametini göremediklerini göstermektedir.” ifadelerine yer verildi.

Bu tarz saldırıların sadece milyarlarca Müslümanı rencide etmekle kalmayıp, toplumsal huzura ve bir arada yaşama kültürüne de zarar verdiği vurgulanan açıklamada, “Danimarka makamları, bu nefret suçunun tekrarlanmaması için gerekli tedbirleri almalıdır.” ifadesi kullanıldı.