Danimarka polisinden Galatasaray alarmı!

Yayın tarihi: 8 Aralık 2023 Cuma 5:04 pm - Güncelleme: 8 Aralık 2023 Cuma 5:07 pm

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu’nda Galatasaray, deplasmanda Kopenhag ile karşılaşacak. Karşılaşma için Danimarka polisi alarma geçti. Polisin Parken Stadyum’unun çevresinde ceza bölgesi oluşturacağı ve Türk taraftarlar karşılaşma sonrası stadyumdan 1 saat çıkartılmayacağı belirtildi.

Teknik Direktör Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu’nun son maçında Kopenhag’a konuk olacak. Gruptan çıkacak takımın belirlenmesi adına büyük önem taşıyan kritik mücadele öncesinde Danimarka polisinin alarma geçtiği öğrenildi.

Galatasaray- Adana Demirspor maçının VAR hakemi belli oldu

STADYUM ÇEVRESİNDE “CEZA BÖLGESİ” OLUŞTURULACAK

Kopenhag’ın Galatasaray’ı konuk edeceği karşılaşmanın Danimarka polisi tarafından yüksek riskli organizasyonlar arasında tanımlandığı aktarıldı. Danimarka’da polis departmanından yapılan açıklamada; Parken Stadyumu’nun çevresinde geçici “ceza bölgesi” oluşturulduğu vurgulandı.

Danimarka polisinin uygulamaya aldığı “ceza bölgesi” ile iki takım taraftarları arasında yaşanabilecek olası gerilimin engellenmesinin amaçlandığı kaydedildi.

Kopenhag – Galatasaray maçının oynanacağı gün Danimarka saatine göre 15.00’ten ertesi gün 03.00’e kadar olan süreçte “ceza bölgesi” olarak tanımlanan alanda belirlenen belli suç türlerinde cezaların ikiye katlanmasının öngörüldüğü vurgulandı. Şiddet, vandalizm ve kamu düzeninin bozulması gibi suçların bu kapsamda daha yüksek cezalar ile değerlendirileceği belirtildi.

TÜRK TARAFTARLAR STATTA TUTULACAK

Kopenhag maçında deplasman tribününde yer alacak Galatasaray taraftarlarıyla ilgili de çarpıcı bir karara imza atıldığı öğrenildi. Deplasman tribününde yer alacak taraftarların maçın bitmesinin ardından 1 saat daha stadyumda tutulacağı belirtildi. Kopenhag taraftarlarının Parken Stadyumu’ndan ayrılması ve bölgeden uzaklaşmasının ardından Galatasaray taraftarlarının dışarı çıkarılmasının planlandığı kaydedildi.

Kopenhag’da polis departmanının önde gelen müfettişlerinden Peter Dahl da alınan kararlara dair açıklamalarda bulundu. ‘Ceza bölgesi’ ve diğer uygulamaların, kavga ile kargaşa riski nedeniyle alındığını belirten Peter Dahl şu ifadeleri kullandı:

“Parken’de maç varken her zaman huzurlu bir akşam olmasını umuyoruz ancak aynı zamanda dürüst olmak gerekir ki bu iki kulüpten belirli taraftar grupları ile deneyimlerimiz olduğunu ve bu grupların rahatsızlık yaratma riskinin bulunduğunu da söylemeliyiz. Maç nedeniyle kavgalar yaşanabilir. Sıkılaştırılan ceza alanı uygulaması ve konuk takım taraftarlarının stadyumdan geç çıkarılması ile ortamı biraz olsun yumuşatabileceğimizi ve tüm barışçıl futbolseverlerin iyi bir akşam geçirmesini umuyoruz.”

 

Kaynak: TELE1