‘Damat’ Albayrak yeni kabine de yok! Soylu da listeye girebilir

Yayın tarihi: 23 Temmuz 2019 Salı 9:06 am - Güncelleme: 23 Temmuz 2019 Salı 4:10 pm

AKP kulislerinden yansıyan bilgilere göre; kabine üyeleri için yaptırılan anketler ve Bakanların performans değerlendirmesi  tamamlandı. Sızan bilgiler arasında Erdoğan’ın ‘metal yorgunu’ dört bakanı yeni kabinde dışarıda bırakacak.

Bir süredir teşkilat mensupları ve milletvekillerini dinleyen Erdoğan tabandan gelen tepkileri de dikkate alarak Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak’ı yeni kabineye almayacağı düşünülüyor.

SOYLU DA LİSTEYE GİREBİLİR

Gitmesi kesin gözü ile bakılan bakanlar arasında Tarım ve Hayvancılık Bakanı Bekir Pakdemirli ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in de olduğu söyleniyor.

 

Soylu ve Albayrak rekabetinde yeni gelişme!

 

Yeniçağ’dan Muharrem Kılıç’ın haberine göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun durumu hala belirsizliğini korurken AKP tabanı tarafından çok sevilmesi Erdoğan’ın dikkate alacağı bir durum olarak görünüyor.

ANKET, PERFORMANS VE İSTİŞARELER BELİRLEYİCİ UNSUR

Kabine üyeleri için yaptırılan anketler ve Bakanların performans değerlendirmesi Erdoğan tarafından incelendikten sonra yaptığı istişareler sonucu ortaya çıkan tablodan hiç memnun olmadığı sızan bilgiler arasında.

Aslında kabine değişikliği için Erdoğan’ın listeyi hazırladığını, uygun bir zamanı beklediğini söyleyen AKP’li yetkililer, değişiklik dört bakan ile kalmayabilir.

ABir kaç isim dışında tamamen daha genç ve daha donanımlı bir bakanlar kurulu listesi ile karşılaşabiliriz. Siyasetçilerin daha ağırlıklı olduğu taban tarafından sevilen isimler yeni kabine de yer alabilir.

 

AKP kaynaklarından kulis bilgisi: Berat Albayrak’ın durumunda her an bir değişiklik olabilir…