Ankara kulisleri Damat Albayrak’ın Genel Başkanlık turuyla çalkalanıyor!

Yayın tarihi: 2 Şubat 2020 Pazar 6:52 pm - Güncelleme: 3 Şubat 2020 Pazartesi 9:06 am

Ankara kulislerinde Erdoğan’ın ‘Cumhurbaşkanlığı’ ve ‘parti genel başkanlığı’ konusunda ayrıma gideceği öne sürülürken Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’ın da Anadolu ziyareti hazırlık olarak nitelendiriliyor.

Kulislere yansıyan bilgilere göre AKP Genel Başkanlığı için bir süredir Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ismi geçiyor.

Ankara kulislerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Cumhurbaşkanlığı’ ve ‘parti genel başkanlığı’ konusunda ayrıma gideceği öne sürülürken Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’ın da Anadolu ziyareti hazırlık olarak nitelendiriliyor.

 

Trabzonspor’da Ünal Karaman bilmecesi: Berat Albayrak mı görevden aldırdı?

“Albayrak’ın Anadolu turu bir hazırlık”

Bakan Albayrak’ın son haftalardaki Anadolu turu da bunun hazırlığı olarak gösteriliyor. Berat Albayrak’ın toplum tarafından kabulünü sağlamak için gezilerin organize edildiği iddiası kulislerde konuşuluyor.

Barajın yüzde 7 veya yüzde 5’e çekilmesi

Öte yandan bir başka senaryo da seçime 1.5 yıl kala barajın yüzde 7 ya da 5’e çekilmesi. Bunun da muhalefette olası bir geniş ittifakın önünü kesmek için yapılabileceği belirtiliyor.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, AKP Genel Başkanlığı içinse bir süredir Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın adı geçiyor. Erdoğan’ın damadını genel başkanlığa getirerek kendisini koruyacak, parti üzerindeki etkisini sürdürecek bir mekanizma oluşturabileceği konuşuluyor. Albayrak’ın son haftalardaki Anadolu turu da bunun hazırlığı olarak gösteriliyor. Berat Albayrak’ın toplum tarafından kabulünü sağlamak için bu gezilerin organize edildiği dile getiriliyor.