Dalgıcın iddiası: Balina beni yuttu, 30 saniye ağzında kaldım

Yayın tarihi: 12 Haziran 2021 Cumartesi 11:08 am - Güncelleme: 12 Haziran 2021 Cumartesi 11:12 am

Amerikalı balıkçı Michael Packard, kambur bir balina tarafından önce yutulduğunu ardından da tükürüldüğünü iddia etti. 30 saniye boyuna balinanın ağzında kaldığını iddia eden balıkçının söyledikleri duyanları şaşırttı.

Amerikalı bir balıkçı Michael Packard, Massachusetts açıklarında ıstakoz toplamak için daldığı bir günde balina tarafından öldürülmekten nasıl kurtulduğunu anlattı. 40 sene boyunca dalışlar yaparak hayatını kazandığını söyleyen Amerikalı balıkçı, kambur balina olarak bilinen, 15 metreye kadar büyüyebilen deniz devi tarafından yutulduğunu iddia etti. Balıkçı, 30-40 saniye kadar balinanın ağzında kaldığını ardından ise kendisini tükürdüğünü söyledi.

Balina tarafından yutulduğunu iddia eden Amerikalı balıkçı Michael Packard

Şaşırtan olayı ise şu sözler aktardı:

”Tüplü teçhizatlı bir dalış yaptığım esnada büyük bir yumru hissettim ve bir anda her şey karardı. Bölgede yüzen beyaz köpek balıklarının saldırısına uğradığımı düşündüm. Fakat etrafta hiç diş yoktu. O an bir balinanın ağzında olduğumu anladım. Beni yutmaya çalıştığını ve öleceğimi düşündüm.”

Packard, o anlarda karısını ve 12, 15 yaşlarındaki iki oğlunu düşündüğünü söyledi. Balinanın ağzından nasıl kurtulduğunu ise şu sözlerle anlattı:

”Bir patlama gibiydi, önce havaya fırladım ardından suya indim. O an özgür olduğumu hissettim.”

Packard, bir denizci mürettabatı tarafından bir tekneye çekilince kurtulduğunu söyledi. Princetown sahil güvenlik görevlileri de Packard’ın belirttiği saatlerde yaralı bir kişiye yardımcı olduklarını doğruladı.

Kambur balinalar hakkında uzman olan Cape Cod ise ”Kambur balinalar, balık gibi avlarını mümkün olduğunca yutmak için ağızlarını geniş açarak beslenmeye eğilimlidirler, bu da deniz bilimcilerinin Bay Packard’ın başına gelenlerin büyük olasılıkla tamamen tesadüfi olduğunu düşündürüyor” dedi. Uzman, bir balinanın bir insanı yutmasının neredeyse hiç duyulmamış olduğunu da sözlerine ekledi.