Dailymotion temsilci atayacağını söyledi

Yayın tarihi: 11 Ocak 2021 Pazartesi 7:00 am - Güncelleme: 10 Ocak 2021 Pazar 11:23 am

Türkiye’de her ne kadar fazla kullanılmasa bile yine de önemli bir yere sahip olan Dailymotion sürpriz bir karar verdi. Hadi gelin konuyla alakalı bütün detaylara birlikte bakalım.

Dailymotion sürpriz bir karar vermenin eşiğindeydi ve o ceza almamayı seçti. Hatırlayacağınız üzere Sosyal Medya Yasası kapsamında bazı kararlar alınmıştı. Bu kararlar doğrultusunda uygulamalar hakkında işlemler yürütülecekti.

Sosyal medya şirketleri, Türkiye’de vergi vermediği ve yasal temsilci atamadığı sürece hep ceza alacaktı. Hatta son olarak bant genişliği yüzde 90 oranında azaltılacaktı. Bunu göze alamayan sosyal medya platformları, şartları kabul etmek zorunda kaldı.

YouTube, VK ve TikTok gibi platformlar yasal bir şekilde temsilci atayacaklarını söyledi. Böylece hem vergi vermeyi hem de açılacak davaların muhatabı olmayı kabul ettiler. Kısacası, eskiden varolan internet dünyasının dokunulmazlığı yıkılmak üzere.

Dailymotion

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan tarafından yapılan henüz yeni açıklamalar, Dailymotion platformunun da yasal temsilci atayacağını gösteriyor. Türkiye tarafından istenen talepler bir bir sıralanmıştı. Buna göre günlük erişimi Türkiye içinde 1 milyondan daha fazla olanlar vergi verecek.

Sosyal medya düzenlemeleri ile birlikte kontrol devlete geçecek. Uygulamalara ait bilgilerin neredeyse tamamı Türkiye içerisinde saklanacak. Yani sunucular taşınmamış olacak. Ayrıca söylediklerine göre 30 milyon ceza alan video uygulaması Dailymotion, bir süre daha Türkiye’de kalacak.

Reklam yasağından kurtulan firma, bunu daha şimdiden kutlamaya başladı. Peki siz Dailymotion hakkında ne düşünüyorsunuz? Aldığı bu karar doğru mu?