Daha önce kız öğrenciyi kaçıran okul müdürü, tacizden gözaltına alındı!

Yayın tarihi: 15 Şubat 2022 Salı 3:59 pm - Güncelleme: 15 Şubat 2022 Salı 5:26 pm

Eskişehir’in Alpu ilçesinde bir ortaokulda müdür olarak görev yapan Mustafa K., ‘kız öğrencileri taciz ettiği’ iddiasıyla gözaltına alındı. M.K.’nin daha önce bir kız öğrenciyi kaçırdığı ortaya çıktı.

Eskişehir Alpu’da, bir ortaokulda müdürlük, bir imam hatipte ise müdür vekilliği görevlerini yürüten Mustafa.K.’nin “kız öğrencileri taciz ettiği” iddia edildi. ANKA’dan Özge Zaim’in haberine göre, Alpu Kaymakamı’nın rehber öğretmenlere talimatı üzerine kız öğrenciler ile görüşüldüğü ve taciz iddialarının bu şekilde ortaya çıktığı öğrenildi. İddialar üzerine konunun savcılığa taşındığı ve M.K.’nin gözaltına alındığı belirtildi.

M.K.’nin geçmişte de Sivrihisar ilçesinde bir okulda müdürlük görevini yürütürken eski öğrencisini kaçırdığı ve hakkında “kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak” ve “nitelikli cinsel saldırı” suçlamalarıyla soruşturma yürütüldüğü öğrenildi.

Lise öğretmenine fotoğraflı taciz

KAYMAKAM KÜBRA KARAALİOĞLU’NDAN UYARI

Alpu Kaymakamlığı tarafından Eskişehir Valiliği İl İdare Kurulu’na konuyla ilgili uyarı yazısı gönderildiği de ortaya çıktı. Kaymakam Kübra Karaalioğlu tarafından 2 Şubat’ta gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

“İlçemiz Alpu Ortaokulu olarak görev yapan M.K. hakkında Rehber Öğretmen F.G.’ye okul içerisinde yapmış¸ olduğu öğrenci görüşmelerinde ortaya çıkan kız öğrencilere uygunsuz davranışlarda bulunduğu iddiaları sebebiyle açılan soruşturma neticesinde soruşturma süresi boyunca soruşturma seyrini etkilememek adına 5 Ocak 2022 tarihinden görevden uzaklaştırılmıştır. Okul müdürü¨ olarak görevlendirilen M.K.’nin sicili incelendiğinde 3 Mart 2020 tarihinde uyarma cezası- hizmet dışında devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak davranışlarda bulunmak-aylıktan ceza kesme- kınama cezası cezalarını aldığı ve adı geçen şahsın evli olduğu halde 19 yaşında biriyle kaçtığı hususundan kaynaklı görevden uzaklaştırıldığı görülmektedir. Şahsın uygunsuz davranışları nedeniyle almış¸ olduğu disiplin cezalarına rağmen halen okul müdürü¨ olarak görev yapmaya devam etmekte öğrencilere tehlike arz etmektedir.”

Resim

KIZ ÖĞRENCİSİNİ KAÇIRDIĞI ORTAYA ÇIKTI!

M.K.’in evli olmasına rağmen geçmişte Sivrihisar Dümrek Ortaokul müdürü iken, 19 yaşındaki eski kız öğrencisini kaçırdığı ve ailesinin şikayetçi olduğu ortaya çıktı. Sivrihisar İlçe Milli Eğitim Müdürü¨ Eyyüp Mutlu, Kaymakamlığa şu yazıyı göndermişti:

“Dümrek Ortaokulu Müdürü¨ M.K. müşteki R.D.’nin 19 yaşındaki kızı İ.D.’yi kaçırarak zorla alıkoyması iddiaları ihbar kabul edilerek ilgili hakkında inceleme- soruşturma yapılabilmesi için I·l Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Maarif Müfettişi görevlendirilmesi istenmiştir. Soruşturmanın selameti açısından ve eğitim öğretimin olumsuz etkilenmemesi için adı geçen personelin onay tarihinden itibaren görevden uzaklaştırılması tedbirinin uygulanması müdürlüğümüzce uygun görülmektedir.”

Dümrek’teki olay sonrası hafif disiplin cezasına çarptırılan ve Eğitim Bir Sen Üyesi olan M.K., 3 Eylül 2021’de Alpu’da, birisi vekaleten de olsa iki okula yönetici olarak atandı.

Okulda tacizci var iddiası velileri sokağa döktü