Dağlık Karabağ hezimeti sonrası sırra kadem basan Paşinyan sosyal medyada ortaya çıktı

Yayın tarihi: 12 Kasım 2020 Perşembe 2:26 pm - Güncelleme: 12 Kasım 2020 Perşembe 2:41 pm

Dağlık Karabağ hezimeti sonrası Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın kaçtığı iddia edilmişti. Facebook üzerinden açıklamada bulunan Paşinyan, “Anlaşma metnini imzalamasaydım 20 bin Ermeni askeri kuşatmaya düşecekti” dedi. Öte yandan Paşinyan’ın açıklamaları Ermeni kanallarında yer almadı.

Ermenistan 25 Eylül tarihinde Azerbaycan’ın sivil yerleşim yerlerini hedef aldı ve sivilleri katletti. Bu saldırıdan sonra kendisini savunmaya geçen Azerbaycan yaklaşık olarak 250 yerleşim yerini Ermeni işgalinden kurtardı.

Dağlık Karabağ hezimeti sonrası Paşinyan ortadan kayboldu

PAŞİNYAN YENİLGİYİ KABUL ETTİ

Son olarak Şuşa’yı da kurtararak Erivan yönetimini iyice köşeye sıkıştıran Azerbaycan Dağlık Karabağ’a çok yaklaştı. Eli kolu bağlanan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan bu gelişmenin ardından Rusya ve Azerbaycan Devlet Başkanları ile anlaşma imzalayarak yenilgiyi kabul etti.

MUHALEFET İSTİFAYA DAVET ETTİ

Dağlık Karabağ anlaşmasından sonra eleştirilerin hedefi haline gelen Paşinyan’ın kaçtığı belirtilirken, ülkede Paşinyan aleyhine protestolar düzenlendi. Muhalefet partileri bir araya gelerek Paşinyan’ı istifaya davet etti ve bunun için ne gerekiyorsa yapacaklarını vurguladı.

Aliyev’in Paşinyan’la dalga geçtiği video sosyal medyada gündem oldu

’20 BİN ERMENİ ASKERİ KUŞATMAYA DÜŞECEKTİ’

Ermeni basını Paşinyan’ın sokağa çıkması durumunda Linç edileceğini belirtirken, Paşinyan günler sonra Facebook üzerinden açıklamada bulundu. Paşinyan yaptığı açıklamada, “Eğer anlaşma metinini imzalamasaydım 20 bin Ermeni askeri kuşatmaya düşecekti. Şu anda en önemli konu Karabağ’ın statüsüdür. Artsakh’ın bağımsızlığının tanınması en önemli öncelik olmaya devam ediyor. Bunun için daha ciddi nedenlerimiz var” ifadelerini kullandı.

ERMENİ KANALLARI AÇIKLAMAYA YER VERMEDİ

Öte yandan Ermenistan’da yayın yapana kanallar Paşinyan’ın Facebook üzerinden yaptığı yayını vermedi. Haber yapan sitelerde de Paşinyan’ın konuştuğu sırada konuyla ilgili bir haber yer almadı.

Paşinyan: Savaşı bitirmek için Rusya ve Azerbaycan liderleriyle bir bildiri imzaladım