Dağlık Karabağ hezimeti sonrası Paşinyan’dan flaş istifa açıklaması

Yayın tarihi: 16 Kasım 2020 Pazartesi 12:06 pm - Güncelleme: 16 Kasım 2020 Pazartesi 12:06 pm

Dağlık Karabağ anlaşması sonrası Ermenistan’da iç karışıklığa yol açarken, Nikol Paşinyan vatan haini ilan edildi ve istifa etmesi istendi. Ermenistan başbakanı yaptığı açıklamada istifa etmeyeceğini duyurdu.

Ermenistan 27 Eylül tarihinde Azerbaycan’ın sivil yerleşim yerlerini vururken, Azerbaycan kendisini savunmaya geçti ve Erivan yönetimine ağır bir yenilgi yaşattı.

Ermenistan yerleşim yerlerini yakarak boşalttı

PAŞİNYAN YENİLGİYİ KABUL EDEREK ANLAŞMA İMZALADI

Yaklaşık olarak 250 yerleşim yeri Ermenistan işgalinden kurtarılırken, Dağlık Karabağ’ın kalbi olarak nitelendirilen Şuşa’nın da işgalden kurtarılması Erivan’ın elini kolunu bağladı. Rusya ve Azerbaycan liderleri ile görüşen Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Dağlık Karabağ’da yenilgiyi kabul etti ve bölgeden çıkacaklarına dair anlaşma imzaladı.

Ermenistan’da karabağ eylemleri sürüyor: 30 gözaltı

VATAN HAİNİ İLAN EDİLİP İSTİFASI İSTENDİ

Bu anlaşma Ermenistan’da iç karışıklığa neden oldu. Halk anlaşmanın imzalandığı ilk gün hükümet binasını basarken, Paşinyan’ın odasını talan etti. Muhalefet partilerinin önderliğinde başlatılan Paşinyan aleyhindeki protestolarda, başbakan vatan haini ilan edildi ve istifa etmesi istendi.

Ermenistan Meclis Başkanı Ararat Mirzoyan linç edildi

İSTİFA ETMEYECEĞİNİ DUYURDU

Paşinyan’ yaptığı son açıklamada görevinin başında olduğunu bildirerek istifa etmeyeceğini duyurdu.

Dağlık Karabağ hezimeti sonrası Ermenistan karıştı! Halk hükümet binasını bastı