Dağcı: Saldırganlardan biri AKP İlçe Başkan Yardımcısıyla emniyete gitti

Yayın tarihi: 14 Eylül 2020 Pazartesi 8:46 am - Güncelleme: 14 Eylül 2020 Pazartesi 8:46 am

Afyonkarahisar’da ailesiyle birlikte arazi anlaşmazlığı sebebiyle akrabaları tarafından saldırıya uğrayan Hülya Dağcı, saldırganlardan birinin AKP İlçe Başkan Yardımcısıyla emniyete gittiğini ve hiçbir caydırıcı ceza almadığını anlattı.

Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde yaşayan Hülya Dağcı ve ailesi, arazi anlaşmazlığı sebebiyle husumetli olduğu akrabaları tarafından darp edildi. Daha önce 5’i şiddet olmak üzere 15 tane dava açtıklarını kaydeden Hülya Dağcı, “Hiçbiri caydırıcı ceza almadı. Kadın dövüyorlar. Suçsuz insanlara saldırıyorlar. Şikayetçi olduğumda ise emniyet müdürü ufak bir çizik olarak nitelendirdi. AKP’ye üye oldukları için kendilerini dokunulmaz sanıyorlar” dedi.

Saldırganlardan Şerafettin K.’nın AKP ilçe Başkan Yardımcısıyla emniyete gittiğini söyleyen Dağcı, “Şahitlerimizi öğreniyorlar ve tehdit ederek ‘Hesabını soracağız’ diyorlar. Bu nasıl mümkün olabilir?” diye konuştu.

Cumhuriyet’in haberine göre Hülya Dağcı 2015’ten bu yana baskı altında olduklarını ve saldırıya uğradıklarını belirterek, şunları anlattı:

“Hayvancılıkla geçinen bir aileyiz. 2015 yılında kardeşimin eşinin yaylaya çıkmasının ardından darp olayları başladı. Önce babamı hedef aldılar. Babam ve ailem yaylaya çıkmayı bıraktı. Sadece tek erkek kardeşim Emirdağ yaylalarına kaymakamın izniyle çıkmaya devam etti. Onu hedef aldılar. Şimdi ise bu durumu husumet olarak görerek her seferinde bize şiddet ve baskı uyguluyorlar.”

‘11 YAŞINDAKİ KARDEŞİMİ DÖVDÜLER, BENİM BOYNUMA BIÇAK DAYADILAR’

Daha önce saldırganlar hakkında 5’i şiddet olmak üzere 15 ayrı dava açtıklarını söyleyen Dağcı,“Hiçbiri caydırıcı ceza almadı. Halk pazarına gittiğimde beni darp ettiler. Toplum içinde zedeleyecek laflar ettiler. Son 6 aydır baskılar ve tehditler arttı. Suçsuz insanlara saldırıyorlar. 11 yaşındaki kardeşimi dövdüler, şu an psikolojik tedavi görüyor. Benim boynuma bıçak dayadılar” dedi.

‘ŞİKAYETÇİ OLDUM, EMNİYET MÜDÜRÜ ‘UFAK BİR ÇİZİK’ DEDİ’

“Şikayetçi olduğumda Emniyet Müdürü ufak bir çizik olduğunu söyledi. Savcılık hiçbirini sorgulamadı. AKP’ye üye oldukları için kendilerini dokunulmaz sanıyorlar” diyen Dağcı Erdoğan’a seslendi: “Ben özellikle Cumhurbaşkanına seslenmek istiyorum. Partisini kullanmalarına izin vermesin.”

‘ŞERAFETTİN K. AKP İLÇE BAŞKANI YARDIMCISIYLA EMNİYETE GİTTİ’

Şerafettin K’nin AKP ilçe başkan yardımcısıyla emniyete gittiğini kaydeden Hülya Dağcı, “Bizim şahitlerimizi öğreniyor ve şahitle iletişime geçerek ‘şahit olmanın hesabını soracağız’ diye tehdit ediyorlar. Emniyet müdüründen kamera kayıtlarını istedim ama vermedi. Bu nasıl mümkün olabilir? Yargıya sürekli engel oluyorlar. Bizim can güvenliğimiz yok” diyerek tepki gösterdi.

AVUKAT: BIÇAK VE SOPALARLA YARALANMALARINA RAĞMEN HİÇBİR GÖZALTI VEYA TUTUKLAMA YOK

Ailenin avukatı Seydi Çelik ise “Bu konuda dikkat çeken en önemli durum; bıçak ve silahtan sayılan sopalarla yaralama söz konusu olmasına rağmen hiçbir gözaltı ve tutuklama talebinin gerçekleşmemesidir. Hukukun insanlara zarar gelmeden uygulanması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.