Dacia Spring Türkiye yolunda

Yayın tarihi: 2 Şubat 2022 Çarşamba 10:00 am - Güncelleme: 1 Şubat 2022 Salı 7:18 pm

Dacia’nın elektrikli otomobili Spring, bu sene içerisinde ülkemizde satışa sunulacak. İşte detaylar.

Dacia Spring Türkiye yolunda: Kapış kapış gidecek! Bildiğiniz gibi elektrikli otomobil devri çoktan başladı. Artık şirketler de yatırımlarını bu doğrultuda yapıyorlar. Ortaya konan veriler, 2030 ve sonrasında elektrikli otomobillerin oldukça yaygın hale geleceğini bizlere söylüyor. Dacia Spring de bu dönüşümün ilk meyvelerinden birisi. Firmanın uygun fiyatlı elektrikli aracı, bu sene içerisinde Türkiye yollarına çıkmış olacak. Fiyatı hakkında net bir tahmin yapamasak bile ülkemizde satılan diğer elektrikli otomobillere kıyasla daha uygun olacağı bir gerçek.

Spring

Dacia Spring 2021 yılının Mart ayından itibaren satılmaya başlandı ve şu ana kadar 27.876 adet sattı. Üstelik daha teslimatı yapılmamış olan 20.000 aracın daha olduğu söyleniyor. Bu durumda otomobile olan asıl talebin 47.000’in üzerinde olduğunu net bir şekilde ifade edebiliriz. Ayrıca Dacia Spring satın alanların yüzde 80’i ilk defa bu markadan otomobil satın aldığını söylüyor. Söz konusu bilgi de aracın başarısını gözler önüne seren bir başka detay.

 

Tam dolu pil ile 225 km menzil mesafesi sunan Dacia Spring, 125 km/s hıza kadar çıkabiliyor. Bu da modeli daha çok şehir içinde kullanılacak bir araç haline getiriyor. Yani uzun yolda gazlamayı sevenler için Spring doğru otomobil olmayabilir. Fakat yakın zamanda ülkemize gelmesi beklenen aracın kapış kapış gideceği de bir gerçek.

Microsoft teknolojileri NASA için seferber oluyor