D-100 karayolu ulaşıma kapandı!

Yayın tarihi: 19 Haziran 2020 Cuma 12:57 pm - Güncelleme: 19 Haziran 2020 Cuma 12:57 pm

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde ekili olan yağmur, su baskınlarına neden olurken D-100 Karayolu Dilovası Batı kavşağı mevkiinde yolun sularla kaplanması nedeniyle İstanbul istikameti ulaşıma kapandı. Araçlar ara yollara yönlendirildi.

Dilovası ilçesinde, sabah saatlerinde başlayan ve yaklaşık 10 dakika etkili olan yağmur, Dilovası Mimar Sinan Mahallesi, Diliskelesi Mahallesi, Turgut Özal ve Orhangazi Mahallesi’nde su baskınlarına neden oldu. Birçok evi su basarken, yollar sularla kaplandı. Vatandaşlar evlerine dolan suları kovalarla boşaltmaya çalıştı. Bazı vatandaşlar evlerinin etrafının sularla dolması nedeniyle evlerinde mahsur kaldı.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi su ve Kanalizasyon İdaresi ile itfaiye ekipleri, tıkanan mazgalları açmak için çalışma yaparken, evlere dolan suları boşalttı.

Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Alaattin Durmuş, 541 Sokak ile Asalet Caddesi bağlantı noktasında her şiddetli yağışta bu sıkıntının yaşandığını, kanalın çok küçük olması nedeniyle evleri su bastığını, belediyeye iletmelerine rağmen önlem alınmadığını, bugün de 3 evi su bastığını söyledi.

ALT GEÇİDİ SU BASTI, ARAÇ KUYRUĞU OLUŞTU

Dilovası Diliskelesi Mahallesi’nde, TEM Otoyolu’nun altında bulunan alt geçidi su bastı. Sanayi ve limanların olduğu bölgeye giden TIR ve kamyonların kontrollü olarak geçişine izin verilirken, uzun araç kuyrukları oluştu. İş makinesi ile bölgede çalışma yapılırken, sürücüler alt geçidi su basması nedeniyle uzun süre kuyrukta beklediklerini söyledi.

D-100 KARAYOLU İSTANBUL İSTİKAMETİ ULAŞIMA KAPANDI

D-100 Karayolu Dilovası Batı kavşağı mevkisinde yolun sularla kaplanması nedeniyle, İstanbul istikameti ulaşıma kapandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, suyla kaplanan köprünün altında çalışma yaptı. Yolda uzun araç kuyrukları oluşurken, araçlar ara yollara yönlendirildi.