Cyberpunk 2077 PS4 ve Xbox One’da iyi çalışmıyor

Yayın tarihi: 14 Aralık 2020 Pazartesi 9:30 am - Güncelleme: 13 Aralık 2020 Pazar 11:43 am

CD Projekt RED tarafından geliştirilen Cyberpunk 2077 sonunda satışa çıktı. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Oyun severlerin merakla bekledikleri Cyberpunk 2077 sonunda raflardaki yerini aldı. CD Projekt RED imzası taşıyan oyun PC, PS4, PS4 Pro, PS5, Xbox One, Xbox One X, Xbox Series S ve Xbox Series X için satışa sunuldu.

Hatırlanacağı üzere yapımcı ekip oyunu satışa sunmadan bir süre önce son bir erteleme kararı daha almıştı. Bu erteleme kararına gerekçe olarak da oyunun PS4 ve Xbox One üzerindeki performansı sebep gösterilmişti.

Yapılan performans testlerinde oyunun hem PS4, hem de Xbox One’da ciddi hatalar verdiği ortaya çıktı. Performans düşüşlerini bir kenara bırakırsak, uzun oynanış süreleri bile konsolların ısınıp kapanmasına neden oluyormuş. Sadece bu bile başlı başına büyük bir sorun.

Cyberpunk 2077 çizgi romanı

Oyun içerisinde çeşitli buglar ve donmalar olduğu da söyleniyor. Ayrıca oyunun PS4 ve Xbox One sürümlerindeki NPC sayısı da çok düşük. Trafik seyrek ve etkileşim daha az.

Şunu da dip not olarak belirmek gerekiyor. Oyun yeni nesil konsollarda geriye uyumluluk modu ile çalışıyor. Cyberpunk 2077’nin direkt olarak yeni nesil konsollar için geliştirilen versiyonu ise 2021 yılında çıkacak.

Kısaca özetlemek gerekirse bu oyun şu anda en iyi PC’de çalışıyor. Eğer çok güçlü bir PC’niz varsa Cyberpunk 2077’yi gerçekten de hakkını vererek oynayabilirsiniz.

Cyberpunk için ilk güncelleme yayınlandı