Cyberpunk 2077 ertelendi

Yayın tarihi: 20 Ocak 2020 Pazartesi 9:46 am - Güncelleme: 20 Ocak 2020 Pazartesi 9:46 am

The Witcher efsanesinin yapımcısı olan CD Projekt RED, 16 Nisan 2020 tarihinde karşımıza Cyberpunk 2077 ile çıkacaktı. Ancak CD Projekt RED cephesinden gelen açıklama ile oyunun 17 Eylül 2020 tarihine ertelendiği duyuruldu. Peki, ekip hazır olan oyunu neden erteleme kararı aldı? Yeni nesili mi bekliyorlar?

Cyberpunk 2077 ertelendi. CD Projekt RED, erteleme kararı için yaptığı açıklamada; “Oyunun tamamlanmış ve oynanabilir olduğu bir aşamadayız. Ancak hala yapılacak işler var. Night City’nin hikayeleri, içeriği, olukça büyük haritası ve karmaşıklığından dolayı oyun testlerini ve hata düzeltmelerini yapmak için daha fazla zamana ihtiyacımız var. Cyberpunk 2077’nin bu nesilde elde ettiğimiz en büyük başarı olmasını istiyoruz. Çıkış tarihi ertelemesi oyunu kusursuz hale getirmek için gerekli olan zamanı bize verecek. Desteğinizden dolayı çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bu açıklamadan oyunun hazır olduğunu ancak CD Projekt RED’in bazı şeyleri riske atıp oyunculardan olumsuz tepki almak istemediğini çıkarabiliriz. CD Projekt RED’i bu davranışından dolayı tebrik etmek gerekiyor.

Ubisoft, EA ve bugmaster Bethesda’nın son dönemdeki oyunlarındaki hatalar oyunculara saç baş yoldurtmuştu. Bu firmalar güncelleme geliyor sakin olun dese de oyuncular bug dolu oyunlardan kısa süre içerisinde soğuyor.

PlayStation 2019 özeti ile oyunculara ücretsiz tema ve avatar sunuyor!

Buna en güzel örnek son dönemde çıkan Fallout 76’yı örnek gösterebiliriz. Oyuna bu zamana kadar gelen güncellemeleri toplasak 150 GB’ı geçiyor. Bu yüzden CD Projekt RED kusursuz bir yapım sunup ismini lekeletmek istemiyor. Bizce de en mantıklısını yapıyor. Son olarak Cyberpunk 2077’nin PC, PlayStation 4 ve Xbox One’a geleceğini belirtelim. Yeni nesilde bu oyunu oynayabileceğiz ancak yama için biraz beklememiz gerekecek.