Cyberpunk 2077 çizgi romanı GOG satışlarını artırabilir mi?

Yayın tarihi: 20 Ekim 2020 Salı 7:00 am - Güncelleme: 18 Ekim 2020 Pazar 11:21 am

Polonyalı yapımcı CD Projekt Red’in yıllardır merakla beklenen video oyunu Cyberpunk 2077 19 Kasım’da piyasaya çıkmak üzere gün sayıyor. Şimdi ise oyun hakkında yeni açıklamalar birbirini ardına geliyor.

CD Projekt Red, oyunu ön siparişle alacaklar için hazırlanan Cyberpunk 2077 çizgi romanı hakkında detaylı bilgiler açıkladı.

Big City Dreams ismini alan 50 sayfalık dijital çizgi roman, oyunun geçtiği Night City’den kaçmaya çalışan Tasha ve Mirek isimli iki arkadaşın öyküsünü anlatacak. Çizgi roman boyunca, büyük gangesterlerle başını belaya sokan Tasha ve Mirek’in ibretlik öyküsüne şahit olacağız.

Cyberpunk 2077

19 Kasım’da oyunun yayınlanmasıyla, ön sipariş sahipleri tarafından okunabilecek olan çizgi roman, daha sonra da ayrıca satın alınabilecek.

Ancak, çizgi roman sadece GOG kullanıcılarına açık olacak. Yani Steam veya Epic Games kullanıcıları çizgi romanı edinemeyecekler. Bu da CD Projekt Red’in, Steam ve Epic Games’e rakip olarak geliştirdiği GOG’u ön plana sürmek için hazırladığı bir promosyon olarak dikkat çekiyor.

Öte yandan, özellikle ABD’de, çizgi roman hayranlarının sayısı hiç az değil.  Sadece çizgi romanı okuyabilmek için pek çok ABD’li oyun severin oyunu GOG üzerinden satın alabileceği tahmin ediliyor.

Peki siz ne düşünüyorsunuz? Çizgi roman okuyor musunuz ve bir oyunu, çizgi romanını okumak için alıştığınız Steam gibi bir platformun dışında satın almayı düşünür müydünüz?

Bu arada, GOG’un Steam ve Epic Game Store’un aksine, Türkiye için özel fiyatlandırmalar sunmadığını ve Türkiye’ye Avrupa ülkeleri gibi yüksek Euro üzerinden fiyat verdiğini de hatırlatalım. Dolayısıyla, çizgi romana Türkiye’den büyük ilgi olmayacağını da tahmin etmek zor değil.

Assassin’s Creed Valhalla için 7 dakikalık oyun içi video